Сб, 2024-04-20, 13:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:59
ЄБРР профінансує український громадський транспорт
Інші останні Економічні новини

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) розглядає можливість виділення 100 млн євро кільком українським містам для покращення інфраструктури громадського транспорту з фокусуванням на реновації та підвищенні ефективності транспорту.

Як зазначається в повідомленні банку в четвер, 13 серпня, відповідні проекти рада його директорів планує розглянути 14 жовтня 2015 року.

Згідно з повідомленням, кредитні кошти планується надати підприємствам громадського транспорту Одеси, Чернігова, Чернівців та кількох інших міст країни під гарантії муніципалітетів.

При цьому до підписання відповідних договорів ЄБРР має намір виділити в рамках технічної кооперації до 2,5 млн євро, після підписання - ще 5,5 млн євро.

ЄБРР також повідомляє, що 14 жовтня рада його директорів в рамках цього проекту розгляне виділення 8 млн євро комунальному підприємству "Одесаміськелектротранс" на покупку 45 нових тролейбусів.

В рамках консультаційного та технічного співробітництва в цьому підпроекту планується виділити 50 тис. євро до підписання договору, 350 тис. євро - після підписання.

Як повідомлялося, фінансування закупівлі тролейбусів для Одеси є довготривалим - на 12 років.

За словами мера Одеси Геннадія Труханова, необхідність оновлення тролейбусного парку міста назріла ще кілька років тому: з 140 наявних тролейбусів у 100 ресурс вичерпаний. Однак на сьогодні сума, необхідна на закупівлю 45 тролейбусів, для міського бюджету завелика.

За даними експертів, востаннє Одеса отримувала нові тролейбуси в 2009 році, коли на вулицях міста з'явилися 16 нових низькопідлогових тролейбусів. У 2013 році Одеса також придбала 13 вживаних тролейбусів у Чехії.

ЄБРР вивчає питання виділення Чернівцям 10 млн євро на модернізацію системи теплопостачання

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) розглядає питання виділення комунальному підприємству "Чернівцітеплокомуненерго" 10 млн євро на установку індивідуальних теплових пунктів, заміну труб на попередньо ізольовані, модернізацію котелень, повідомляється на сайті фінустанови.

Із зазначеної суми 7 млн євро ЄБРР може надати з власних коштів, ще 3 млн - із коштів "Фонду чистих технологій".

Очікується, що в рамках даного проекту ЄБРР може виділити "Чернівцітеплокомуненерго" грант на 4 млн євро, ще 2 млн євро - внесок місцевих учасників.

"Чернівцітеплокомуненерго" отримує значну технічну допомогу в рамках реалізації проекту. Так, уряд Швеції надав 180 тис. євро на його техніко-економічне обґрунтування, ЄБРР готовий виділити з власних коштів ще 20 тис. євро на проведення аудиту за МСФЗ. Після підписання кредитної угоди "Чернівцітеплокомуненерго" можуть отримати технічну допомогу ще на 700 тис. євро.

Нагадаємо, в липні представники Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Національний банк України і Міністерство фінансів підписали з Європейським банком реконструкції та розвитку меморандум про розвиток ринку капіталу в країні.

Крім того, в грудні 2014 року Україна підписала з ЄБРР кредитну угоду на 150 млн євро, які будуть спрямовані на модернізацію газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород.

Нагадаємо, в липні представники Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Національний банк України і Міністерство фінансів підписали з європейським банком реконструкції та розвитку меморандум про розвиток ринку капіталу в країні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 938 | Додав: adminA | Теги: ЄБРР профінансує український громад | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]