Ср, 2024-04-24, 05:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:16
Кінематограф Яценюк хоче стимулювати за рахунок коштів держбюджету і анонсував "Правду про Крим"
Інші останні Економічні новини

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає за необхідне передбачити в держбюджеті на найближчі роки кошти на вітчизняний кінематограф.

"Нам необхідно в цьому році закласти кошти в бюджет для початку виробництва національного кінофільму", - сказав прем'єр, виступаючи на засіданні Кабміну в п'ятницю 28 серпня, передає "Інтерфакс-Україна".

Він поінформував, що зустрічався з представниками основних українських телеканалів, які запропонували ухвалити закон про стимулювання кіновиробництва в Україні.

"Необхідно на бюджет 2016 року також ще закласти кошти для реального українського кіно", - сказав прем'єр.

"До речі, сподіваюся, що наступного тижня вийде український фільм "Правда про Крим", - додав Яценюк.

Нагадаємо, у червні прем'єр повідомив, що уряд вивчає можливість легалізації грального бізнесу, щоб частину грошей з податкового збору направити на фінансування культурних проектів, у тому числі українського кіно. Яценюк тоді заявив, що запропонував започаткувати приватно-державне партнерство для фінансування патріотичних фільмів: "Наша пропозиція - 50 на 50. Половину даємо ми, половину дають телеканали. Наприклад, на короткометражні українські патріотичні фільми".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 940 | Додав: adminA | Теги: кінематограф, Правда про Крим, Яценюк, кошти держбюджету | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]