Ср, 2024-04-24, 21:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:32
Кримську проблему актуалізують на світовому рівні
Інші останні Новини з регіонів України

Посада уповноваженого з питань Криму при уряді України допоможе актуалізувати кримське питання на світовому рівні. Про це заявив новий уповноважений з питань Криму Аслан Омер Киримли, передає "Крим. Реалії".

За його словами, останнім часом тема анексії Криму відійшла в розряд другорядних, місцями зовсім зникла з порядку денного міжнародних медіа, дипломатів і політиків.

"Нова посада відкриває можливості для актуалізації цього питання перед світовою спільнотою. Це важливий крок вперед з боку уряду назустріч кримськотатарському народу", - зазначив Киримли.

Він повідомив, що у наших найближчих планах - позначити першочергові напрямки і міжнародні організації, з якими почнеться спільне вироблення конкретних механізмів щодо захисту національних інтересів України, прав громадян України, порушених унаслідок окупації Криму.

Як відомо, згідно із затвердженим урядом положенням, на уповноваженого з питань Автономної Республіки Крим та міста Севастополя покладаються повноваження з представництва та забезпечення відносин між урядом та міжнародними, міждержавними, міжурядовими та громадськими організаціями - ООН, Організація Ісламського співробітництва та іншими, діяльність яких може зробити істотний вплив на якнайшвидше відновлення прав кримських татар та захист національних інтересів України.

38-річний Аслан Омер Киримли став головою Держслужби з питань Автономної Республіки Крим і міста Севастополь 14 травня. Структуру створили ще влітку 2014 року.

Над розробкою проекту державної політики щодо АР Крим працюватимуть найкращі українські і міжнародні фахівці. Про це 18 травня повідомив Аслан Омер Киримли.

"Ми будемо працювати над розробкою проекту державної політики щодо АР Крим та її імплементацією. У цьому процесі братимуть участь найкращі українські та міжнародні фахівці, які будуть разом з нами реалізовувати цей проект", - сказав він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 854 | Додав: adminA | Теги: кримська проблема, світовий рівень | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]