Ср, 2024-04-24, 21:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:46
Міліція затримує підозрюваних у "харківській різанині"
Інші останні Кримінальні новини

У Харкові міліція затримала кількох підозрюваних у вчиненні масової бійки в студмістечку. Як повідомили у відділі зв’язків із громадськістю Головного управління МВС України в Харківській області, на цей час розшук решти підозрюваних триває, тому кількість затриманих не розголошується.

"У зв`язку із даною ситуацією, вночі весь особовий склад харківської міліції, в тому числі спецпідрозділи особливого призначення, були підняті по тривозі. Оперативні заходи щодо виявлення та затримання зловмисників тривають і досі. Відпрацьовуються місце злочину, прилегла територія, студентські гуртожитки, встановлюються свідки події. На теперішній час вже встановлено та затримано кілька осіб, підозрюваних у зухвалому злочині. Зараз із ними працюють слідчі органи. Встановлюються інші учасники та організатори масової бійки", - йдеться в повідомленні.

У міліції підтвердили, що серед постраждалих є кілька іноземців. "Усього 9 потерпілих осіб були доставлені до 4-ї міської лікарні, в деяких з них медики констатували черепно-мозкові травми та непроникаючі ножові колоті рани. Усім постраждалим надана необхідна допомога, їхньому здоров’ю на сьогодні ніщо не загрожує", - зазначили в МВС.

Окрім того, під нічного інциденту група нападників потрощила скло в автомобілях вітчизняного виробництва зі специфічними ознаками переробки, "які вже давно викликають у харків’ян негативні відгуки своєю зухвалою поведінкою на дорогах міста".

Дії зловмисників кваліфіковано за ч.4 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Покарання за вчинений злочин передбачає позбавлення волі терміном від 3 до 7 років.

Як зазначив начальник обласного главку міліції Анатолій Дмитрієв, з огляду на дану подію ухвалено рішення про посилення заходів безпеки в місті, надто в тій частині, де проживають іноземні студенти. Кардинально переглянуто маршрути патрулів співробітників міліції громадської безпеки.

Відсьогодні вони працюватимуть за оновленими схемами для того, щоб максимально знизити ризик повторення будь-яких масових порушень громадського порядку в місті та взяти під повний контроль криміногенну ситуацію в місцях масового скупчення іноземних громадян.

Поранені іноземці перебувають у тяжкому та вкрай тяжкому стані

Поранені під час масової бійки у студмістечку громадяни Йорданії перебувають у тяжкому та вкрай тяжкому стані. Про це під час брифінгу в лікарні повідомила журналістам заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, передає УНІАН.

За її словами, двоє йорданців – у вкрай тяжкому стані, двоє – у тяжкому, всі вони в реанімації. Ще двоє госпіталізованих – громадяни України – перебувають у звичайній палаті, вони проходять обстеження. Трьом пораненим іноземцям були зроблені операції.

Один із поранених іноземців має відкриту черепно-мозкову травму, решта – колото-різані рани.

До медичного закладу прибув консул Йорданії.

Нагадаємо, у Харкові вночі проти 12 червня в студентському містечку по вулиці Отакара Яроша сталася масова бійка. Кілька десятків невідомих молодиків били всіх, хто траплявся їм на шляху ( навіть тварин), а також трощили автомобілі. Після масової бійки по медичну допомогу звернулося 9 осіб, в тому числі кілька іноземців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 811 | Додав: adminA | Теги: міліція затримує підозрюваних, харківській різанині | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]