Пт, 2024-03-29, 02:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:13
Митницю, ДФС і податкову Кабмін переформатує
Інші останні Економічні новини

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк ініціює експеримент з передачі окремих митних служб в управління спеціалізованим іноземним компаніям.

"Пропоную експеримент на окремих митницях: запросимо зовнішню компанію, на зразок Crown Agents, щоб вони оперували окремими митницями", - сказав глава уряду на презентації інституційної реформи Державної фіскальної служби (ГФС) в Києві в середу. Про це пише Інтерфакс-Україна.

"Пропоную віддати найбільш корумповані митниці", - додав Яценюк.

Як повідомлялося, днями про можливість передачі управління митницею на аутсорсинг згадував міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус. "Outsourcing управління митницею застосовувався в ряді країн з перехідною економікою. Притягувалася, в тому числі, (британська) Сrown Agents", - написав він у своєму твіттері після зустрічі наприкінці минулого тижня з професором Полом Ромером з Stern School of Business.

Кабмін передає ДФС в пряме підпорядкування Мінфіну, а Яценюк вимагає тотальної зміни керівництва

Яценюк заявив, що уряд в рамках інституційної реформи Державної фіскальної служби (ДФС) передає службу в пряме підпорядкування Міністерству фінансів.

Також прем'єр зажадав від керівництва Державної фіскальної служби змінити керівників відділень служби в регіонах і протягом кварталу змінити принципи підходи до роботи.

"Я вимагаю від Державної фіскальної служби тотальної зміни керівництва на місцях", - заявив він під час наради в ДФС в Києві в середу, додавши, що реформа ДФС не повинна бути косметичної, а повинна бути всеосяжною і глибинної.

Також прем'єр зажадав від керівництва ДФС провести значні зміни в роботі відомства і відвів на це 3 місяці.

"Півроку у вас немає. У вас є три місяці, щоб платники податків відчули нову податкову культуру", - сказав Яценюк, звертаючись до керівництва ДФС.

Прем'єр поставив конкретні завдання голові ДФС Роману Насирову і двом його заступникам та повідомив, що у вересні вони повинні відзвітувати про їх виконання.

Яценюк також ставить завдання перед Державною фіскальною службою в рамках її реформування по створенню на західному українському кордоні спільних митних пунктів пропуску з країнами-членами Європейського Союзу.

"На західному кордоні ми повинні створити спільні пости з країнами-членами Європейського Союзу. Це невідкладна задача, де поляки і українці разом здійснюють митне оформлення вантажів", - заявив він.

Прем'єр також підкреслив необхідність провести детальний IT-аудит і запропонувати план введення електронної митниці.

Яценюк радить перетворити Податкову міліцію в Службу фінансових розслідувань

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає за необхідне ліквідувати податкову міліцію, створивши замість неї службу фінансових розслідувань і сподівається, що парламент проголосує за таку реформу.

"Податкова міліція повинна стати службою фінансових розслідувань... Податкова міліція повинна піти в минуле. У нас має бути професійна служба фінансових розслідувань", - сказав він.

Яценюк нагадав, що уряд виходив з цією ідеєю до Верховної Ради ще в минулому році, однак безрезультатно.

Він висловив сподівання, що цього разу парламентська коаліція підтримає законопроект, який розроблять Мінфін спільно з ГФС.

"Повинна бути професійна Служба фінансових розслідувань, яка демілітаризована, має потужних аналітиків і не бігає, щоб брати хабарі, а приходить рідко, але влучно", - зазначив прем'єр.

Нагадаємо, в травні Яценюк заявляв, що Державна фіскальна служба в рамках реформування податкової служби має стати частиною Міністерства фінансів України , податкова міліція повинна бути ліквідована, а її функції передані органам цивільного розслідування податкових злочинів.

Торік уряд пропонував створити замість діючої податкової міліції службу фінансових розслідувань, яка об'єднає в собі функції п'яти структур, в тому числі податкової міліції, Держфінінспекції, деяких підрозділів МВС і СБУ. Бізнес обережно сприйняв ідею створення такої служби, однак Європейська Бізнес Асоціація, Американська торгова палата та інші організації її підтримали. За даними Міндоходов, європейські експерти позитивно оцінюють ідею створення служби фінансових розслідувань, оскільки аналогічні служби існують у багатьох країнах Євросоюзу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 915 | Додав: adminA | Теги: ДФС і податкова, митниця, Кабмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]