Пт, 2024-04-19, 09:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:09
Міжнародний авіасалон у Франції Україна спробує підкорити
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У понеділок, 15 червня, в паризькому передмісті Ле Бурже розпочинає роботу 51-й міжнародний авіакосмічний салон. Упродовж тижня цей захід відвідає понад 300 тис. гостей, половина з яких є фахівцями галузі, повідомили Укрінформу в прес-службі організатора салону - Французького об'єднання підприємств аерокосмічної промисловості (GIFAS).

Відкриє авіасалон президент Франції Франсуа Олланд.

Франція, яка готується восени провести Паризьку міжнародну кліматичну конференцію, цьогорічний салон проводить під знаком захисту довкілля та космосу. Під час авіасалону також відбудеться засідання французької державної установи CORAC, яка опікується інноваціями у сфері скорочення авіаційних шкідливих викидів. Крім того, гостям салону організатори представлять модернізовану версію двомісного гібридного електрольота Airbus E-Fan, який, за словами технічного директора концерну Жана Ботті, ознаменує початок нової ери авіації. Літак увесь тиждень братиме участь у програмі демонстраційних польотів.

Загалом 22 країни, серед яких й Україна, представлять у Ле Бурже 314 інновацій світового рівня, які провідні авіакосмічні виробники спроектували упродовж останніх двох років.

Зокрема, європейський авіаконцерн Airbus представить передові літальні апарати цивільного і військового призначення, космічні системи та інноваційні технології. Особливий акцент буде зроблено на сегменті широкофюзеляжних літаків: компанія представить відразу чотири А350 і А380 XWB. Канадський виробник Bombardier відправить у паризьке небо свій найбільший літак CS300, який компанія розглядає як конкурента Boeing 737 MAX і Airbus A320neo. Його головні особливості - двигуни нового покоління, фюзеляж з композитних матеріалів, покращена ергономіка салону.

Вoeing привіз до Парижа нову подовжену версію 787-9 Dreamliner.

У рамках салону також пройдуть презентації широкої лінійки вертольотів та транспортних літаків.

Світові конструктори і виробники представлятимуть власні розробки безпілотних літальних апаратів, протиповітряних систем, нові радіолокаційні станції, ракети-носії, телекомунікаційні супутники, системи ППО та інших авіаційних та космічних систем з Європи і США.

Україна ж привезла на 51-й міжнародний авіакосмічний салон в Ле Бурже дві прем’єри - нові програми в сегменті транспортних літаків Ан-178 та Ан-132.

Новий багатоцільовий транспортний літак Ан-178 уперше піднявся в небо 7 травня цього року і вже успішно виконав серію випробувальних польотів загальною тривалістю близько 40 годин.

"Друга прем’єра – це проект легкого багатоцільового транспортного літака нового покоління Ан-132, призначеного для перевезення різних вантажів масою понад 9 тонн на ближніх і середньомагістральних маршрутах", - повідомили в ДП "Антонов".

Крім того, свої унікальні доробки в Ле Бурже планують представити державне підприємство (ДП) "Антонов", Запорізьке акціонерне товариство "Мотор Січ", ДП "Івченко-Прогрес", виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод ім. Макарова", державне конструкторське бюро "Південне" ім. Янгеля та публічне акціонерне товариство "ФЕД".

Державне космічне агентство України, у свою чергу, представить в Ле Бурже власні програми.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 923 | Додав: adminA | Теги: україна, міжнародний авіасалон, Франції, підкорити | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]