Пт, 2024-03-29, 16:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:36
МВФ позитивно оцінює діяльність українського уряду. ВІДЕО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Перший заступник директора МВФ Девід Ліптон позитивно оцінив діяльність нинішнього уряду України. Про це повідомляє Голос Америки.

Ліптон зазначив, що цей уряд - єдиний за всю історію, який проводить реформи. Він також схвально відгукнувся про створення антикорупційного бюро і додав, що дерегуляція економіки та ефективне управління є найкращою стратегією для подолання корупції в Україні.

"Восени 2014 року Україна зіткнулася з повноцінною економічною кризою, яка погіршилася через війну. Усі попередні роки країна не мала уряду, який би дійсно спромігся взятися за реформи та втілити їх у життя. Тепер в Україні є уряд, повністю відданий проведенню реформ, але проблеми, з якими вони зіткнулися, величезні. Я думаю, що вони ведуть правильну політику, обрали правильний підхід та діють рішуче", - зазначив представник МВФ.

Також заступник голови МВФ виокремив три складові елементи економічного розвитку.

"Коли ми говоримо про економічні зусилля, то вони мають три складові: стабілізація національної валюти, відновлення економічного зростання, переговори щодо зовнішнього боргу", - повідомив Ліптон.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк відбув з робочим візитом до США, де заплановані його переговори з директором–розпорядником ключового кредитора країни - Міжнародного валютного фонду - Крістін Лагард.

Абромавічус: найгірше вже позаду

Найгірші макроекономічні показники Україна залишила позаду. Тепер парабола неодмінно має поповзти вгору. Про це під час брифінгу у Львові заявив міністр економічного розвитку та торгівлі України Айварас Абромавічус, передає "Укрінформ".

"Якщо поглянути на макроекономічні показники, то в першому кварталі вони, звичайно, були дуже слабкі: велике падіння рівня ВВП, значна інфляція, падіння промисловості", - сказав міністр.

"Але після того, як ми отримали міжнародну фінансову підтримку, ми змогли стабілізувати курс національної валюти і змогли, сподіваюся, повернути довіру до банківської сфери. Виходячи з цього, я можу стверджувати, що найгірші макроекономічні показники вже позаду", - зазначив Абромавічус.

За його словами, різкий і неухильний спад економіки - аж ніяк не "заслуга" нинішньої влади.

"Адже він тривав 36 місяців поспіль. А його причина полягає у цілковитій відсутності реформ протягом останньої чверті століття, надмірному регулюванні економіки, а відтак - низькому рівні інвестицій у переоснащення компаній. Нині до цього додалася ще й війна на сході України", - сказав Абромавічус.

"Виправляти становище влада розпочала зі скасування регуляторних актів. Уже ліквідовано 30 больових точок, серед яких - моніторинг користування надрами, фітосанітарні сертифікати, сертифікати для придбаних за кордоном автівок, сертифікування протезів тощо", - додав міністр.

Програму дерегуляції економіки міністр доповнить ініціативами, які почув від львівських бізнесменів та підприємців.

Нагадаємо, міністр економіки Абромавічус у вівторок, 9 червня, відвідав львівський завод "Електрон", який випускає сучасні трамваї та електробуси, а також зустрівся з місцевими підприємцями.

Раніше міністр фінансів Наталія Яресько заявляла, що Україна виходить з етапу кризи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 903 | Додав: adminA | Теги: позитивно, діяльність українського уряду. ВІДЕ, МВФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]