Пт, 2024-04-19, 22:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:57
На отримання німецького громадянства українці – у п’ятірці «лідерів»
Інші останні Українці в світі
В 2012 році українці були серед найактивніших в отриманні німецького громадянства, - повідомляє українська служба DW. Більше німецьких паспортів видали лише туркам, сербам, полякам та грекам.

Вихідці з України активно поповнюють лави німецьких громадян. Про це свідчать щойно оприлюднені дані Федерального відомства статистики за 2012 рік. Упродовж цих дванадцяти місяців український паспорт на німецький обміняла 3691 особа. Таким чином, українці увійшли до першої п'ятірки за кількістю отриманих паспортів громадян ФРН.

Загалом 2012 року Німеччина дала громадянство понад 112 тисячам іноземців та іноземок, констатують представники статистичної служби. Вони зазначають, що це на 5,5 тисяч або 5 відсотків більше, ніж попереднього, 2011 року. На першому місці за кількістю "онімечених" були громадяни Туреччини. Понад 33 тисячі турків обзавелись німецькими паспортами – відчувається тенденція до зростання. На другій позиції громадяни Сербії, Чорногорії та Косова, яких у статистичному відомстві досі зараховують до однієї категорії.

Третю та четверту сходинки в переліку обіймають колишні громадяни Польщі та Греції. Греки – особливий випадок. Число отриманих ними протягом року паспортів з орлом зросло приблизно удвічі, до понад чотирьох тисяч. Це напряму пов'язують із тяжкою економічною кризою у Греції, що вирує вже кілька років.

Щороку близько чотирьох тисяч осіб обмінюють український паспорт на німецький. Число "онімечених" українців, щоправда, порівняно із попереднім роком пішло на спад (-13 відсотків). Але у 2010-му та 2011-му роках спостерігався дуже різкий приріст. Тож, можна констатувати активну фазу "онімечення" вже третій рік поспіль. Щоправда, встановити, коли саме в українців з'явилось велике бажання взяти громадянство Німеччини, важко. Адже від подачі заяви на німецький паспорт до його отримання дуже часто проходить кілька років. Найбільш тиривалою процедурою є вихід з українського громадянства.

Загалом у Німеччині мешкають понад 120 тисяч українських громадян, приблизно половина з них мають законні підстави для отримання німецького підданства. Для отримання паспорту громадянина ФРН потрібно не лише прожити в цій країні щонайменше 8 років, але й довести можливість самостійно прогодувати себе, отримувачі соціальної допомоги на німецьке підданство розраховувати не можуть.

Громадянство ФРН дає його власникам, в основному, дві переваги, а саме - право голосувати та бути обраним на виборах та можливість користуватись допомогою німецьких дипломатичних представництв за кордоном.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 936 | Додав: adminA | Теги: п’ятірці «лідерів», українці, отримання німецького громадянства | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]