Ср, 2024-04-24, 14:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:13
На першому етапі Кубка світу з плавання в Москві українець взяв "золото"
Інші останні Спортивні новини

На першому етапі Кубку світу з плавання, який приймає Москва, у перший день змагань українець Андрій Говоров здобув перемогу, а Дарина Зевіна - "бронзу".

Говоров фінішував першим на дистанції 50 м батерфляєм - 23,30, повідомляє Еспресо.TV.

Другим фінішував американець Тім Філіпc - 23,55, а третім - росіянин Євген Сєдов - 23,59.

У жіночому фіналі на 200 м на спині наша Дарина Зевіна показала третій час - 2.11,78. Попереду були росіянка Дар'я Устінова – 2.08,21 та Емілі Сібом з Австралії – 2.09,61.

Додамо, що Кубок світу нинішнього сезону проводиться на довгій воді, а не в 25-метровому басейні, як було раніше. Міжнародна федерація плавання (FINA) вирішила внести такі зміни у зв'язку з тим, що 2015-й є передолімпійським, і для багатьох збірних етапи Кубка світу стануть кваліфікаційними для участі в Іграх в Ріо-де-Жанейро.

Зазначимо, що на чемпіонаті світу з водних видів спорту, який завершився 9 серпня в Казані, Говоров двічі фінішував п'ятим - на 50-метрівках батерфляєм і вільним стилем, ставши найкращим серед плавців збірної України.

За підсумками чемпіонату світу українці мають три олімпійські ліцензії.

Нагадаємо, у серпні 2014-го Андрій Говоров побив рекорд України на чемпіонаті Європи з плавання. Він фінішував першим на дистанції 50 метрів батерфляєм за 22,87 секунди. Таким чином плавець побив свій же рекорд України, який встановив рік тому на чемпіонаті світу у Барселоні (22,97). Окрім того, українець на чемпіонаті Європи з плавання у Берліні покращив на чотирнадцять сотих секунди результат світового рекордсмена з плавання батерфляєм серба Мілорада Чавича, який той встановив шість років тому (23,11).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 907 | Додав: adminA | Теги: золото, Москва, Кубок світу з плавання, українець | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]