Пт, 2024-04-19, 03:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:00
На Житомирщині свободівці домоглися легального знесення пам'ятника Леніну
Інші останні Політичні новини
Депутати від ВО "Свобода" в Апеляційному суді домоглися визнання легальним знесення пам'ятника Володимиру Леніну в місті Новоград-Волинський, пише Коммерсантъ-Украина.

"Позов з вимогою скасування рішення міської ради подавали активісти новоград-волинської партійної організації КПУ. Однак вони програли обидві інстанції, і тепер комунальні служби повинні демонтувати пам'ятник", - повідомив голова обласної партійної організації Сидір Кізін.

Пам'ятник Леніну, який треба демонтувати, з центральної площі мають перенести на вулицю Соборності. Потрібну суму в розмірі 10 тисяч гривень уже зібрали активісти.

Свободівці довели, що необхідно демонтувати пам'ятник згідно з указом Віктора Ющенка, в якому йдеться про знесення пам'ятників особам, причетним до голодомору і політичних репресій.

"В Україні існує близько двох тисяч пам'ятників Леніну. Жоден з них не перебуває на обліку як пам'ятка історії, ні як пам'ятник архітектури. В Україні зносити пам'ятники Леніну - це обов'язок, і органи місцевого самоврядування повинні були давно це зробити", - прокоментував рішення суду Юрій Сиротюк.

Раніше повідомлялося, що мер Харкова дав 5 тис. на новий пам'ятник Леніну, який зруйнували свободівці



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 906 | Додав: adminA | Теги: легального знесення пам'ятника Лені, Житомирщині, свободівці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]