Сб, 2024-04-20, 06:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:40
Над будівництвом нових СІЗО роздумує роздумує ДПтСУ
Інші останні Офіційні новини
ДПтСУ розглядає варіант будівництва нових СІЗО за межами міст в Херсонській та Київській областях.

У відповідь на пропозицію Уповноваженого з прав людини Валерії Лутковської вирішити проблему будівництва нових слідчих ізоляторів (СІЗО) за межами міст за рахунок інвесторів, яким віддадуть старі приміщення СІЗО, Державна пенітенціарна служба України (ДПтСУ) розглядає варіант будівництва нових СІЗО за межами міст, перш за все, в Херсонській та Київській областях.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

За висновками моніторингових візитів, які здійснили працівники Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого, більшість з 32 українських СІЗО перебувають у вкрай поганому стані.

Як заявив помічник голови ДПтСУ Ігор Андрушко, в деяких великих містах СІЗО розташовані в центрі в старих будівлях, тому відремонтувати їх коштує дорожче, ніж побудувати нове приміщення за межами міста.

У той же час в ДПтСУ визнали, що "ці плани та ідеї необхідно адаптувати до реалій", щоб зрозуміти, яким чином це краще зробити.

Інформацію про можливе залучення інвесторів до будівництва нових СІЗО в ДПтСУ не підтвердили і заявили, що рішення має бути прийняте "на державному рівні".

За кількістю мешканців ізоляторів Україна, за даними МЦІТ, займає третє місце на європейському континенті, пропустивши вперед Росію (111 , 2 тисяч осіб) і Туреччину (64900). Навіть у тих європейських країнах, де населення більш численне, ніж в Україні, - Німеччини, Франції, Великобританії, Італії та Іспанії - в СІЗО в рази менше мешканців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 965 | Додав: adminA | Теги: ДПтСУ, будівництвом нових СІЗО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]