Чт, 2024-03-28, 10:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:55
Надавши 4 спортивним федераціям України функції міністерства, Кабмін пішов на експеримент
Інші останні Спортивні новини

Кабінет міністрів України надав федераціям важкої атлетики, легкої атлетики, баскетболу та зі стрибків у воду більше повноважень та фінансової самостійності в рамках проведення експерименту.

Це закріплено постановою уряду №573 від 5 серпня, оприлюдненою у четвер, 13 серпня.

Як наголошується в документі, за пропозицією Міністерства молоді та спорту в період з 1 вересня 2015 року з 31 грудня 2016 року буде проведено експеримент із залучення міністерством вищевказаних чотирьох національних спортивних федерацій до організації та проведення спортивних заходів. До 15 січня 2017 року Міністерство повинно подати Кабміну пропозиції про доцільність продовження експерименту.

Кабмін також затвердив порядок проведення експерименту, згідно з яким національні спортивні федерації забезпечують організацію і проведення спортивних заходів - навчально-тренувальних зборів в Україні та за кордоном, всеукраїнських та міжнародних змагань, участі національних збірних у міжнародних змаганнях в Україні та за кордоном.

За умовами експерименту, федерації самостійно затверджують кошториси спортивних заходів, затверджують списки учасників зборів, суддів на змаганнях, комплектують склади офіційних делегацій і забезпечують організацію спортивних заходів. При цьому обсяг бюджетних коштів на зазначені цілі визначає Міністерство молоді і спорту з урахуванням поданих федераціями обґрунтувань і детальних розрахунків витрат. Витрачання бюджетних коштів на інші цілі й на утримання федерацій не допускається.

Кабмін вказав, що в експерименті беруть участь федерації за умови наявності власних коштів для покриття ризиків, пов'язаних з його проведенням.

Міністерство молоді та спорту укладе з федераціями договір, в якому будуть визначені права, обов'язки та відповідальність сторін, строки дії договору, причини його дострокового розірвання очікуваний результат експерименту, орієнтовні обсяги фінансування з бюджету і з боку федерацій тощо.

Кабмін очікує, що в результаті експерименту підвищиться рівень підготовки українських спортсменів та їхні спортивні досягнення (в першу чергу - на Олімпійських іграх 2016 року), підвищиться відповідальність федерацій і якість організації та проведення спортивних заходів.

За словами члена виконкому Національного олімпійського комітету, президента Федерації України зі стрибків у воду Ігоря Лисова, передача федераціям функцій міністерства вдосконалить систему відповідальності федерацій і підвищить ефективність використання коштів.

"Враховуючи, що в Європі вже давно працюють безпосередньо напряму з урядом та міжнародними федераціями, вважаю, що проведення цього експерименту принесе Федерації зі стрибків у воду позитивний досвід і продемонструє якісний європейський підхід українського уряду до реформування фізкультурно-спортивної галузі в Україні", - сказав він.

Раніше Федерація легкої атлетики України дозволила сімом спортсменам виступати за РФ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 819 | Додав: adminA | Теги: 4 спортивні федерації України, Експеримент, Кабмін, функції міністерства | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]