Пт, 2024-04-26, 00:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:21
Німеччина прихистить геїв РФ і хоче бойкотувати Олімпіаду в Сочі
Інші останні Новини світу
Уповноважений з прав людини німецького уряду Маркус Ленінґ закликав "без зайвої тяганини" розглядати заяви усіх гомосексуалів-біженців з Росії, які шукають притулок у Німеччині. Про пише німецька газета "Welt am Sonntag", повідомляє "Німецька хвиля".

Ленінґ також назвав умови, з якими доводиться миритися російським гомосексуалам у Росії, "нестерпними".

Таку позицію поділяє й міністр юстиції Німеччини Сабіне Лойтхойссер-Шнарренберґер. Вона назвала дискримінацію гомосексуалів "ще одним кроком назустріч чистісінькій диктатурі".

А депутатка Бундестагу від Зелених Марілуїзе Бек уточнила, що в Німеччині є правове підґрунтя для надання захисту гомосексуалам з Росії, які зазнають переслідувань. Крім того, деякі політики закликають бойкотувати Олімпійські ігри в Сочі 2014 року.

Депутат Бундестагу від правлячого у ФРН Християнсько-демократичного союзу Єнс Шпан назвав "гротескною" ту обставину, що "світ має прийти в гості в країну, в якій людей законом натравлюють на геїв та лесбійок".

Уповноважений з питань геїв та лесбійок парламентської фракції Соціал-демократичної партії Німеччини Йоганнес Карс вважає, що перенесення зимових Оліймпійських ігор 2014 року у канадський Ванкувер та недопущення російських спортсменів на ці змагання – цілком адекватна реакція на ухвалення скандального закону.

Нагадаємо, в липні мер Рейк'явіка Йон Гнарр заявив про намір розірвати партнерські відносини з Москвою у зв'язку з російською позицією щодо ЛГБТ-спільноти.

А у держдепартаменті США заявляли, що не підтримують закликів деяких американських політиків бойкотувати Олімпіаду в Сочі. Проти цього висловилися, крім того, Національний олімпійський комітет США і спікер Палати представників Конгресу.

Глава МЗС Німеччини вважає помилкою дискусії про бойкот Олімпійських ігор

Міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле виступив проти ініціативи бойкотувати зимові Олімпійські ігри-2014 у Сочі через прийняття російського закону про заборону пропаганди гомосексуалізму серед неповнолітніх, йдеться в заяві глави німецького зовнішньополітичного відомства, опублікованій в понеділок, 12 серпня.

"Я вважаю дискусію про бойкот Олімпіади-2014 в Сочі помилкою, - зазначив Вестервелле, котрий давно не приховує своєї гомосексуальності. - Це завдає більше шкоди, ніж користі справедливим зусиллям по захисту меншин. Але російська держава повинна забезпечити захист особам гомосексуальної орієнтації".

Раніше віце-прем'єр Росії Дмитро Козак, коментуючи заяви про необхідність дотримання прав представників гей-спільноти під час проведення Ігор-2014, запевнив, що права сексуальних меншин, не будуть утиснені жодним чином.

11 червня Держдума Росії ухвалила закон про заборону гей-пропаганди серед дітей. 30 червня президент РФ Володимир Путін його підписав.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 907 | Додав: adminA | Теги: Німеччина .геїв РФ . бойкотувати Ол | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]