Пт, 2024-04-26, 01:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:55
Оборонні комплекси за стандартами НАТО встановлюють на блокпостах Дніпропетровщини
Інші останні Новини з регіонів України

   У Дніпропетровській області на двох блокпостах вже встановлені перші в Україні оборонні комплекси для всебічного захисту бійців під час несення служби на блокпосту.

Як повідомляє Відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Дніпропетровській області, зазначені комплекси відповідають стандартам НАТО і американської армії.

Заходи щодо технічної модернізації цих об'єктів - зміцнення, оснащення відеокамерами, поліпшення побутових умов несення служби особового складу було прийнято керівництвом ГУМВС в області та Дніпропетровською міською радою.

Оборонні комплекси дають можливість тримати кругову оборону під час зіткнення з противником. Також вони сприятимуть недопущенню проникнення терористів і незаконних бандформувань, ввезення на територію області зброї, боєприпасів, наркотичних засобів та інших заборонених предметів.

Комплекс складається з металевої конструкції і кошиків, які заповнюються будь-яким будівельним матеріалом - землею, піском, щебенем, глиною, камінням. Завдяки цьому особовий склад захищений від осколків гранатометів та інших видів артилерійського озброєння, а також від куль великокаліберних кулеметів.

На сьогодні така технологія є однією з найбільш швидкісних по зведенню оборонних рубежів - вона дозволяє за лічені години розгорнути комплекс оборонних споруд, не залучаючи будівельну техніку. "Для зведення такої споруди досить залучити 4-х осіб, які протягом 3-4-х годин розгорнуть блокпост", - йдеться в повідомленні відомства.

За інформацією міліції, надалі планується модернізувати і решту 16 блокпостів на території Дніпропетровщини та в інших регіонах України.

Як повідомлялося на території Дніпропетровської області розташовано 18 блокпостів.

Нагадаємо, заступник міністра оборони України Юрій Гусєв заявляв, що на підставі 102 стандартів НАТО в Міністерстві оборони вже введено в дію 50 нормативно-правових документів НАТО.

Раніше командувач Збройними силами НАТО в Європі Філіп Брідлав повідомив, що Північноатлантичний альянс склав всеосяжну і реалістичну програму, щоб забезпечити потреби українських Збройних сил.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 866 | Додав: adminA | Теги: блокпости Дніпропетровщини, стандарти НАТО, оборонні комплекси | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]