Чт, 2024-04-18, 03:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:52
Обшук бази "Торнадо" закінчився, обійшлося без конфліктів. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Обшук бази роти "Торнадо" закінчився, слідчій групі безперешкодно дали доступ в приміщення.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна" з посиланням на бійця роти з позивним "Фарт".

За його словами, слідчій групі безперешкодно дали доступ в приміщення, обійшлося без конфліктів. "Обшук тривав три години. Ми відреагували спокійно. Сприяли слідчій групі. Ніяких конфліктів", - зазначив він.

Нагадаємо, співробітники МВС почали обшук на базі розформованої роти спеціального призначення "Торнадо" в Луганській області.

Раніше Арсен Аваков повідомив, що в Луганській області затримані й судом заарештовані 8 осіб, зокрема семеро - бійці роти "Торнадо". Для всіх затриманих обрано судом запобіжний захід у вигляді арешту без застави. 18 червня голова МВС заявив, що підписав наказ про розформування роти.

Водночас головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що Головна військова прокуратура з березня розслідувала особливо тяжкі злочини, здійснені бійцями роти МВС "Торнадо" в зоні АТО, серед них є неодноразово судимі особи.

18 червня бійці "Торнадо" заважали проведенню слідчих дій прокуратури, міліція намагалася врегулювати ситуацію. У МВС запевняли, що правоохоронні органи не штурмуватимуть базу спецпідрозділу.

19 червня дружина заарештованого командира роти Руслана Онищенка, штатний психолог роти Юлія Мажула розповіла, що рота патрульної служби особливого призначення міліції "Торнадо" не має наміру роззброюватися в один момент. За її словами, згідно із законодавством, у бійців роти є місяць для того, щоб за процедурою після ознайомлення з наказом про розформування звільнитися з органів внутрішніх справ та скласти зброю.

Комісія МВС України, яка прибула в Сєвєродонецьк (Луганська обл.), запевнила бійців "Торнадо", що готові надати можливість проходження служби в інших підрозділах тим, хто виявить таке бажання і не скоював злочину. Як повідомляє прес-служба ГУМВС України в Луганській області, комісія МВС, створена за наказом Авакова, прибула в Сєвєродонецьк вночі з метою якнайшвидшого врегулювання конфлікту і розслідування чинників, які його спричинили.

19 червня Матіос заявив, що база в Луганській області, де забарикадувалися бійці "Торнадо", замінована.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 847 | Додав: adminA | Теги: без конфліктів, обшук бази Торнадо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]