Ср, 2024-04-24, 02:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:34
Окупанти "поливають" з "Градів" позиції сил АТО. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Незаконні збройні формування, всупереч домовленостям, застосовували озброєння калібру більше 100 міліметрів практично вздовж усієї лінії розмежування, повідомляє прес-центр АТО у Facebook.

"Найбільша активність ворога була зафіксована поблизу Маріуполя. Так, наприкінці доби, зі 120-міліметрових мінометів бойовики обстріляли наші позиції у Старогнатівці, Новоселівці Другій, двічі у Чермалику. О 18 годині, використовуючи 152-міліметрову артилерію, найманці зі сторони Староласпи били по силах АТО у Прохорівці. Крім того, після 10 вечора під вогонь артилерії калібру 152 міліметри, потрапили наші підрозділи у селищах Орловське, Лебединське, Старогнатівка. А о 21.05 окупанти з "Градів" накривали українські позиції у Богданівці", - йдеться у повідомленні.

Гаряче було і поблизу Донецька. Сили АТО в Мар’їнці бойовики декілька разів обстрілювали зі 120-міліметрових мінометів, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів.

"На Артемівському напрямку о 19.30 окупанти вели вогонь з танку по Троїцькому. А близько 21 години з мінометів калібру 120 міліметрів, озброєння БМП обстріляли українські позиції у селищі Зайцеве", - повідомляє прес-центр.

Загалом, упродовж вчорашньої доби, бойовики 90 разів порушили режим припинення вогню. 14 разів вони застосовували артилерію, 31 – міномети, 5 – танки, один раз використали реактивні системи залпового вогню.

27 серпня з опівночі і до 6 ранку бойовики продовжили вогонь з артилерії по селищам Богданівка та Старогнатівка, що поблизу Маріуполя.

Бойовики вели безперервні обстріли в секторі "М"

Починаючи з 16:00 середи до 6:30 ранку четверга в секторі "М" відбулося 20 обстрілів. Про це 0629 повідомив прес-офіцер сектору "М" Ярослав Чепурний.

До 16:00 бойовики дотримувалися режиму припинення вогню, а потім вели вогонь без упину.

До опівночі в секторі сталося 13 обстрілів: 7 разів із артилерії 152-122 мм, 5 разів із мінометів 120 і 82 мм і 1 раз із РСЗО "Град", який обстріляв позиції військових під Новоигнатівкою.

4 рази було обстріляно українських військових у Староигнатівці, 2 - у Чермалику й по 1 разу в Новогригор’ївці, Прохоровці, Богданівці, Лебединському, Орловському, Новоселівці-2.

"Бойовики чинили хитро: аби українці не стріляли у відповідь, вони 7 разів після обстрілів просили про режим припинення вогню", - говориться у повідомленні.

З опівночі в секторі сталося 7 обстрілів. 4 рази вогонь вівся по Богданівці, 2 рази по Староигнатівці й 1 раз по Чермалику.

Найсильніший обстріл стався у Богданівці, де з 04:30 до 5:00 бойовики одночасно застосовували й САУ 152 мм і 81 мм міномети.

"У нас дуже серйозні втрати, інформація щодо яких буде доведена пізніше", - сказав Чепурний.

"Почерк, яким бойовики ведуть вогонь, дуже схожий на почерк професійної російської армії", - додав він.

Раніше повідомлялось, на Маріупольському напрямку тривають артилерійські та мінометні обстріли бойовиками українських фортифікаційних споруд із середньої та дальньої відстані, а біля узбережжя Азовського моря ситуація загострилась. Про це під час брифінгу заявив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко. Також напередодні повідомлялося про погіршення ситуації в районі Маріуполя і на Луганському напрямку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 956 | Додав: adminA | Теги: окупанти, Гради, позиції сил АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]