Пт, 2024-03-29, 14:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:39
Окупанти зосередили гармати і танки практично на лінії зіткнення. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Бойовики зосередили артилерійські знаряддя і танки практично на лінії зіткнення. Про це сьогодні, 12 червня, на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

На Маріупольському напрямку вчора обстановка в цілому була спокійною. Противник здійснив обстріл наших позицій зі 152-мм гармат та мінометів в районі Павлопольського водосховища.

На Донецькому напрямку велися активні бойові дії поблизу аеропорту. Противник активно застосовує заборонене важке озброєння – гармати і танки, які зосереджені практично на самій лінії зіткнення. Також зафіксовано ведення артилерійського вогню по наших позиціях у районі Мар’їнки, Старогнатівки та Гранітного. В районі Горлівки ворог застосовував 120-мм міномети, а також зафіксовано роботу снайперів бойовиків. Але ці провокації не залишаються непокараними – сили АТО мають право і можливість вести влучний вогонь у відповідь по знахабнілому агресору.

Українські представники у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню повідомили членів місії ОБСЄ про нічні обстріли російсько-терористичними військами м. Горлівка. Так, 10 червня з шахти імені Гагаріна, що розташована на окупованій території, по західній околиці Горлівки били з мінометів калібром 120 мм. Внаслідок обстрілів були загиблі та поранені серед мирних мешканців. Це було зафіксовано черговою зміною СЦКК. Також факт обстрілу та координати позиції бойовиків, з якої вівся вогонь, підтверджує артилерійська розвідка ЗСУ.

На Луганському напрямку противник вів вогонь по наших позиціях на широкій ділянці фронту – від Попасної до російського кордону. Вогонь вівся переважно зі стрілецької зброї, а також мінометів; фактів застосування великокаліберної артилерії і танків не зафіксовано. Найскладніша ситуація – на північ від центральної ділянки Бахмутської траси (с. Кримське і с. Сокільники), де противник регулярно чинить провокації, намагаючись знайти слабкі місця у нашій обороні.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 10 – було поранено.

Нагадаємо, 3 червня відбулися важкі бої в Мар'їнці, бойовики зробили кілька спроб штурму, накривши місто масованим обстрілам із забороненого озброєння.

Через широкомасштабний наступ бойовиків у районі Мар'їнки із застосуванням ними танків і самохідних артилерійських установок "Гвоздика" Збройні Сили України, попередивши всіх міжнародних партнерів, змушені були повернути з тилу відведену згідно з Мінськими угодами артилерію і застосувати її. У Генштабі ЗСУ зазначили, що українські військові прийняли бій і дали ворогові відсіч.

До 80 бойовиків були знищені, і більше 100 - поранені. Окупанти також втратили до 10 одиниць бронетехніки.

З української сторони загинули четверо бійців і ще 39 отримали поранення.

4 червня сили АТО провели зачистку Мар'їнки від бойовиків. Затримано 12 осіб, з-поміж них громадянина РФ.

8 червня диверсійно-розвідувальна група окупантів намагалася наблизитися до українських позицій, але отримала відсіч і зазнала значних втрат.

9 червня Сили АТО відвели все важке озброєння на встановлені відстані.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 855 | Додав: adminA | Теги: окупанти, гармати і танки, лінії зіткнення. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]