Пт, 2024-03-29, 14:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:37
Опозиція дорікає суспільству: люди не вийшли захищати Юлю
Інші останні Політичні новини
Керівник центрального штабу партії "Батьківщина" Олександр Турчинов упевнений, що Юлія Тимошенко вийде на волю до листопадового саміту країн Євросоюзу в Вільнюсі.

Про це політик сказав в ефірі телеканалу ТВі.

Турчинов підкреслив, що його політсила насамперед вимагає повернення Тимошенко конституційних прав, у тому числі права балотуватися і бути обраною.

"Згадаймо, навіщо її кинули за ґрати? Її кинули за ґрати тільки з однією метою: зробити неможливою її участь у парламентських виборах. Цього влада вже досягла", - зазначив він.

Разом з тим опозиціонер додав, що існує ще й друге питання, "важливіше для чинної влади і безпосередньо для президента Януковича".

"Це, безумовно, не дати їй можливості брати участь у президентській кампанії. Тобто це очевидна мотивація, і саме з цією метою вони кинули її за ґрати. І саме тому вони все роблять для того, щоб не виконати рішень ні європейських судів, ні вимог європейських країн про звільнення політв'язня Юлії Тимошенко", - пояснив Турчинов.

Разом з тим він вважає, що до саміту, який має відбутися у Вільнюсі в листопаді цього року, влада все-таки виконає вимоги європейського співтовариства.

"...А також США - тобто всього цивілізованого світу - про звільнення Юлії Тимошенко та відновлення всіх її політичних прав", - резюмував Турчинов.

Турчинов: "За два роки Тимошенко жодного разу не була на свіжому повітрі"

За два роки перебування за ґратами екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко не виходила жодного разу на свіже повітря.

Про це в ефірі телеканалу ТВі розповів керівник центрального штабу партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

За словами політика, Тимошенко вимагає одного: щоб були забезпечені її конституційні права, в тому числі і право на лікування, а не на "знущання і тортури".

"Вона два роки перебуває за ґратами, за ці два роки вона не була на свіжому повітрі. Ви можете це уявити? Думаю, якщо будь-яку здорову людину ізолювати так, щоб вона була у чотирьох стінах і протягом двох років не мала ковтка свіжого повітря, я б подивився, як вона би виглядала", - зазначив Турчинов.

"Не кажучи вже про ті серйозні хвороби, які у Юлії Володимирівни реально є і про які свідчать вже і не можуть приховувати це питання навіть працівники Міністерства охорони здоров'я. Ви пам'ятаєте, скільки вони там нісенітниць розповідали. Але зараз вони повністю згодні з тими висновками, про які говорять німецькі фахівці", - додав опозиціонер.

Він підкреслив, що питання стану здоров'я Тимошенко дуже серйозне.

Водночас Турчинов запевнив, що, вже два роки перебуваючи за ґратами, лідер "Батьківщини" не припинила своєї боротьби.

"І надії влади, що вона припинить боротьбу, що вона піде з політики - це марні надії. Вона буде боротися до перемоги. А перемога буде саме за нами", - підсумував Турчинов.

Деморалізоване суспільство не готове масово підтримати опозицію - нардеп

Українське суспільство дозволило владі на чолі з Партією регіонів і президентом Віктором Януковичем посадити екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко за ґрати.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив народний депутат від фракції ВО "Батьківщина" Микола Томенко, коментуючи дворічне перебування Тимошенко у в'язниці.

Політик упевнений, що якби на захист лідера "Батьківщини" вийшло більше людей, то Тимошенко була б зараз на волі.

"Найбільша біда і найбільша проблема трапилися в перші дні після арешту. Я думаю, з одного боку, ми до кінця не були готові до того, що суспільство не підтримає нас масово", - зазначив Томенко.

"Якби ми прорахували ситуацію, що суспільство після президентської виборчої кампанії досить деморалізоване і не готове просто так на заклик опозиції прийти і стати на захист Тимошенко, ми діяли б іншим способом", - додав нардеп.

За його словами, опозиціонери думали, що достатньо просто закликати людей, і ті прийдуть під суд, щоб вплинути на ситуацію.

"Тому що було очевидно, що якби до суду прийшли 100 тисяч людей, ситуація розгорталася б іншим шляхом. І тому 10 тисяч осіб, яких ми привели в перші дні, були вагомою заявкою, але не переломною. Це не було сигналом ні для європейського співтовариства, ні для влади про те, що є масова підтримка", - зазначив Томенко.

Нагадаємо, президент Світового конгресу українців (СКУ) Євген Чолій направив звернення президенту України Віктору Януковичу із закликом негайно звільнити лідера опозиції, екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко на підставі рішення Європейського суду з прав людини.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 882 | Додав: adminA | Теги: Люди, захищати Юлю, суспільству, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]