Чт, 2024-03-28, 14:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:26
Озеро, яким незаконно розпорядився Кацуба, суд повернув в державну власність
Інші останні Кримінальні новини

Господарський суд визнав недійсним договір оренди земельної ділянки водного фонду площею 8,5 га у Дергачах, який місцева районна державна адміністрація уклала з ТОВ «Сігур».

Таке рішення суд прийняв 2 червня.

У суді прокурор заявив, що передача ділянки та озера відбулось без проведення земельних торгів, що є порушенням законодавства. Крім того, пізніше РДА видала дозвіл фірмі на риборозведення, хоча Земельний кодекс відносить такі дії до повноважень обласної державної адміністрації.

Представник ТОВ «Сігур» у суді заявив, що термін давності вже сплив, тому у позові треба відмовити. Представник Дергачівської РГА також вимагав відмовити у позові, тому що на час передачі ділянки в оренду ще не був прийняті норми про обов’язкове проведення земельних торгів.

Суд встановив, що у 2007 році земельна ділянка була надана приватникам для створення зони відпочинку. Але у 2010 році, були внесені зміни: слова «для створення зони відпочинку» замінили словами «для товарного риборозведення».

В тому ж році було прийнято розпорядження Дергачівської РДА про передачу цієї ділянки ТОВ «Сігур» на 25 років в оренду. А через два роки між фірмою та РДА був підписаний відповідний договір. Всі ці документи суд визнав недійсними.

ТОВ «Сігур» належить харків’янам Ладі Кривоносовій, Юрію Жиленкову та Олександру Рогачову. За даними харківських ЗМІ, до середини 2012 року Лада Кривоносова входила до складу ревізійної комісії ПАТ «Термоізоляція». В ревкомісії її тоді замінили ТОВ «Сігур» та ТОВ «Компанія» Конкурент».

Нагадаємо, головою Дергачівської РДА з 2007 року по 2012 рік був Володимир Кацуба. Сьогодні він є народним депутатом, входить до депутатської групи «Відродження».

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 895 | Додав: adminA | Теги: озеро, державну власність, Суд, розпорядився Кацуба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]