Пт, 2024-03-29, 00:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:34
Порошенко: Україна отримала безпрецедентну допомогу з боку ЄС
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України Петро Порошенко вірить, що в найближчі роки, завдяки проведеним реформам, Україна отримає право на статус країни - кандидата на вступ до ЄС.

"Я вірю, що в найближчі роки, завдяки нашій самовідданій праці та змін у державі, Україна матиме обґрунтоване право отримати статус країни - кандидата на вступ до ЄС", - йдеться у зверненні президента з нагоди річниці підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, повідомляє прес-служба президента.

Порошенко заявляє, що країна за рік після підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом отримала значну допомогу, і сподівається на розширення співпраці з ЄС.

"За минулий рік Україна отримала безпрецедентну допомогу з боку ЄС: три програми макрофінансової допомоги для підтримки макроекономічної стабільності держави (близько 3,4 млрд євро), гуманітарну допомогу для громадян України, переміщених з тимчасово окупованих територій і районів проведення АТО (близько 139 млн євро), а також для відновлення інфраструктури Донбасу; грантову допомогу для розвитку держави, технічну допомогу в рамках більш ніж 200 проектів ЄС в різних сферах суспільного життя і державного управління", - йдеться у зверненні глави держави з нагоди річниці підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

За словами Порошенка, ця допомога ЄС - "те джерело енергії європейських змін, які відбуваються в Україні".

"Ми розраховуємо на продовження і розширення співпраці в рамках всіх програм ЄС", - підкреслив президент.

Нагадаємо, Україна і Євросоюз підписали політичну частину Угоди про асоціацію 21 березня 2014, відклавши підписання її економічної частини , яка включає положення про створення зони вільної торгівлі до президентських виборів в Україні.

Президент України Петро Порошенко підписав Угоду про асоціацію з ЄС в повному обсязі 27 червня 2014 року.

16 вересня Верховна Рада і Європарламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 909 | Додав: adminA | Теги: безпрецедентна допомога, ЄС, україна, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]