Пт, 2024-03-29, 00:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:38
Президент: вибори на Донбасі під артобстрілами неможливі
Інші останні Офіційні новини

У разі виконання Мінських угод немає жодних перешкод для проведення виборів на підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей, заявив президент України Петро Порошенко, коментуючи питання можливості голосування на місцевих виборах у визволених від російсько-терористичних військ районах, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо сьогодні спільна і скоординована робота України та коаліції, яка підтримує Україну з усього світу, призведе до того, що ми змусимо виконувати Мінські угоди й російську сторону, вибори мають відбутися. Якщо продовжуватимуться обстріли, то безпека людей - мій перший пріоритет", - сказав Порошенко на брифінгу на військовому полігоні під Чугуєвом Харківської області в суботу, 22 серпня 2015 року.

На думку президента, вибори слід проводити на тій території, яка лежить поза зоною дальності артилерійського обстрілу. "Якщо це перебуває за межами відстані, на яку можуть вчинятися артилерійські постріли - максимальна дальність становить 30 км - якщо це перебуває за цими межами, жодних перешкод для проведення виборів я не бачу. Йдеться не про політичну мотивацію, а виключно про мотивацію безпеки", - наголосив президент.

Нагадаємо, що загальнодержавні місцеві вибори відбудуться в Україні 25 жовтня.

14 серпня голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський видав розпорядження №№390-395 щодо утворення на підконтрольних йому територіях шости об'єднаних територіальних громад й проведення в їхніх межах місцевих виборів: але не 25 жовтня, а 29 листопада. Текст розпорядження з'явився на офіційному сайті Донецької обласної адміністрації 19 серпня.

На наступний день, тобто 20 серпня, на цьому ж ресурсі з'явилося нове розпорядження Жебрівського (№409), котре скасувало згадані вище розпорядження №№390-395.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 838 | Додав: adminA | Теги: Донбас, артобстріли, вибори, президент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]