Чт, 2024-04-25, 18:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:29
Приз на Гданському міжнародному фестивалі отримав фільм "Добровольці Божої чоти". ВІДЕО
Інші останні Культурні новини

Документальна стрічка "Добровольці Божої чоти" про бійців АТО отримала Приз глядацьких симпатій на 13-му Гданському міжнародному фестивалі документального кіно.

Про це у вівторок 16 червня повідомляє "Укрінформ".

"Приємно, що серед 24 стрічок у Гданську наш фільм отримав Приз глядацьких симпатій. Світ поступово дізнається про всю правду, яка є на сході України", - розповів один із режисерів стрічки, Іван Ясній, родинне коріння якого – на Тернопільщині.

За його словами, авторська група об'їхала з фільмом Україну, побували в областях, де триває АТО.

"Показували його в Італії, Новій Зеландії, Австралії. Запланований показ у Чехії, поїздка у США, Канаду. Англомовна назва стрічки - "The Ukrainians" - "Українці". Мій колега, режисер і оператор Леонід Кантер, який знімав події в аеропорту, демонстрував стрічку у Польщі, я в цей час був в Австралії із такою ж кінодемонстрацією", - додав Ясній.

У головному конкурсі кінофестивалю у Польщі брали участь стрічки із США, Великої Британії, Бельгії, Данії, Нідерландів, Норвегії, Литви, Вірменії, Туреччини, Сирії, Вірменії, України та Польщі.

Як повідомлялося, режисери Леонід Кантер та Іван Ясній у Пісках та Донецькому аеропорту відзняли фільм під назвою "Добровольці Божої Чоти". Так військові, які служать на периметрі, мимоволі стали героями стрічки. Автори кажуть: постановок не було, вони знімали реальне життя та реальну війну. Ініціатором зйомок "Добровольців Божої чоти" був український продюсер, режисер та мандрівник Леонід Кантер. Більше того, всі екстремальні кадри з Донецького аеропорту належать йому.

Фільм знімали без сценарію, знімальна група просто стежила за своїми героями. Основними локаціями є найбільш важкі і водночас найбільш знакові для української армії місця – Донецький аеропорт та село Піски. Події у стрічці розвиваються лінійно.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 856 | Додав: adminA | Теги: фільм Добровольці Божої чоти. ВІДЕО, Гданському міжнародному фестивалі, приз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]