Пт, 2024-03-29, 09:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:04
Про ймовірність повномасштабного наступу російських військ на Донбасі - американські аналітики
Інші останні Іноземна преса про Україну

На думку аналітиків Stratfor, Кремль не наважиться на це, бо боїться посилення санкцій.

Імовірність початку Кремлем повномасштабної наступальної операції в Донбасі, на думку аналітиків Stratfor, є вкрай низькою. Про це йдеться в новому звіті приватної американської компанії, що спеціалізується на розвідці, передає Ліга.

"Нинішній політичний статус окремих районів Донбасу та регіональні імперативи Москви перешкоджають по-справжньому дієвій тактичній деескалації", - йдеться в документі.

Експерти "тіньового ЦРУ" відзначають, що і Збройні Сили України, і гібридна армія окупантів нарощують бойові можливості, в тому числі зосереджуючи війська вздовж лінії розмежування, яка формально зафіксована мінськими угодами. Незважаючи на те, що кількість обстрілів регулярно зростає, а локальні бойові зіткнення з цієї лінії вже ні для кого не секрет, на думку Stratfor, нарощування військової потужності сторонами "може призвести до відновлення боїв".

Разом з тим, автори аналізу, як і раніше, не передбачають участі РФ в масштабній військовій операції проти України. "Нестабільність і висока концентрація сил, що зберігаються уздовж лінії розмежування, можуть спровокувати проведення обмежених наступальних операцій в найближчі тижні", - говорять аналітики, наводячи як приклад лютневу операцію бойовиків на Дебальцевському плацдармі. 

Після боїв під Мар'їнкою та Старогнатівкою Україна дала зрозуміти, що буде наносити адекватні артилерійські удари по проросійських силам у відповідь на агресію, говориться в доповіді. При цьому Київ залишає за собою право використовувати як ствольну, так і реактивну артилерію.

Як припускають американські фахівці, терористи можуть спробувати розширити підконтрольні їм території в околицях Маріуполя на південній ділянці фронту. На штурм самого міста бойовики "навряд чи" зважаться в першу чергу через те, що Росія прагне уникнути розширення західних санкцій, йдеться в доповіді.

За словами експертів, навіть "обмежена ескалація" бойових дій зараз може дати Білому дому привід для посилення обмежувальних заходів проти РФ і надання додаткової допомоги Україні в оборонній сфері, у тому числі летальним озброєнням.

Говорячи про можливе повномасштабне вторгненні росіян, американський засновник Stratfor Джордж Фрідман раніше заявив, що ЗСУ не зможуть протистояти армії РФ, але їм буде під силу зупинити просування окупантів углиб України.

Нагадаємо, 10 серпня Київ заявив про значне загострення ситуації на сході і рекордному після боїв за Дебальцеве кількості обстрілів позицій сил АТО.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1871 | Додав: adminA | Теги: американські аналітики, Донбас, повномасштабний наступ російських в | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]