Вт, 2024-04-23, 18:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:00
Проект закону про Службу фінансових розслідувань Яценюк вимагає доопрацювати
Інші останні Економічні новини

Прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк зажадав від членів уряду негайно доопрацювати раніше підготовлений урядом проект закону про Службу фінансових розслідувань, яка працюватиме в складі Державної фіскальної служби. Про це він сказав під час засідання уряду, передає УНІАН.

"Торік Кабмін підготував проект закону про створення Служби фінансових розслідувань. Податкова міліція повинна відійти в минуле. У парламент має бути внесений доопрацьований закон про Службу фінрозслідувань – службу без автоматів, але з мізками і людьми, які готові відстежувати всі схеми ухилення від сплати податків, - сказав Яценюк. - Це мають бути фахівці – детективи, аудитори. І зброєю будуть не автомати, а їхні мізки. Прошу, щоб цей проект закону був готовий".

У червні Верховна Рада України запропонувала завершити законодавче оформлення діяльності Єдиної служби фінансових розслідувань у IV кварталі 2015 року. Основними документами, які повинні лягти в основу законодавчих актів, стануть Угода про асоціацію з ЄС, коаліційна угода, програми роботи уряду і стратегія президента "Україна-2020".

Ідею створити Службу фінансових розслідувань озвучив прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк навесні 2014 року. У серпні 2014 року ідея була оформлена в урядовий законопроект, поданий до парламенту. Згідно з документом, уряд запропонував створити центральний орган виконавчої влади для боротьби з економічними правопорушеннями на базі підрозділів податкової міліції і боротьби з відмиванням доходів, Державної фіскальної служби України, Державної фінансової інспекції, підрозділів Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки, які протидіють злочинам у сфері економіки. В уряді зазначили, що таке об`єднання функцій дало б змогу розв‘язати проблему роз`єднаності і дублювання функцій між різними органами влади, що зменшить передумови для корупційних діянь.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: проект закону про Службу фінансових, Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]