Пт, 2024-03-29, 02:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:21
Рада неочікувано швидко і без обговорення звільнила Наливайченка. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

  Верховна Рада України сьогодні, 18 червня, без обговорення ухвалила постанову про звільнення Валентина Наливайченка з посади голови СБУ (реєстраційний №2110-А). За це рішення проголосували 248 народних депутатів з 364 зареєстрованих в сесійній залі.

Зокрема, від "Блоку Петра Порошенка" - 104 депутати, від "Народного Фронту" - 69 "Самопоміч" - 23, "Батьківщина" - 13, позафракційні - 21, група "Воля народу" - 17, група "Партія" Відродження "- 1, від "Радикальної партії" і "Опозиційного блоку" - 0.

Наливайченко хвилюється за нацбезпеку і заявив, що не причетний до схем Фірташа

Раніше лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко повідомив, що президент Петро Порошенко пропонував Наливайченку "очолити інший напрямок", однак той повідомив, що збирається йти в політику.

Голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко розповідав, що під час зустрічі в ніч на 16 червня Порошенко виклав свої аргументи щодо відставки Наливайченка.

При цьому Ляшко відмовився назвати аргументи, які були наведені президентом України, і зазначив: "Я не стану розповідати деталі зустрічі з президентом, тому що це була зустріч не для преси, це була дуже відверта розмова", проте "аргументи, висловлені за відставку Наливайченка, нас не задовольнили"

Наливайченко запевняє, що для нього принциповим залишається питання національної безпеки, всі звинувачення про причетність до "РосУкрЕнерго" і бізнесмена Дмитра Фірташа документально спростовані ним самим, і вважає, що брехня та інтриги тільки розколюють коаліцію і працюють на ворога. Відповідне відеозвернення було поширене за кілька хвилин до голосування у парламенті.

"Для мене принципова позиція, що всі звинувачення які пролунали щодо причетності до якихось схем РосУкрЕнерго, Фірташа, документально давно спростовані мною ще з трибуни парламенту 17 березня 2009 року", - сказав він.

"І все це у стенограмах ВР є. Підніміть будь ласка, де 11 млрд. кубів газу… І не вносьте інтригу і брехню в парламентську коаліцію, це не правильно і працює на ворога, який тоді газ крав з України, і не вносьте інших речей, які розколюють команду", - зазначив він.

"Для мене принципове питання національної безпеки. Для мене принципово: є подання президента – маєш зчепити зуби і йди з посади", - додав він.

"Я дякую, якщо мене почують і відповідно проголосують і депутати групи "УДАР", яка зараз входить коаліцію", - додав він.

Довідка

Наливайченко 1966 року народження, очолював Службу безпеки України в 2006-2010 роках і з лютого 2014 року.

Протягом 12 років, з 1997 до 2006 року працював на дипломатичній службі України, зокрема з 2001 до 2003 року був консулом посольства України в США, з 2003 до 2004 року - директором Департаменту консульської служби МЗС України, а з 2004 до 2005 року обіймав посаду заступника міністра закордонних справ України.

У червні 2006 року був призначений на посаду першого заступника глави СБУ — керівника Антитерористичного центру при СБ України. З грудня 2006 року до березня 2010 року очолював Службу безпеки України. Народний депутат України VII скликання.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 791 | Додав: adminA | Теги: рада, звільнила Наливайченка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]