Чт, 2024-03-28, 14:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:14
Рішення щодо тиску Росії на Україну винесли європарламентарі
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Комітет Європарламенту у закордонних справах підтримав Україну в торговому конфлікті з Росією і вкаже на це під час саміту Великої двадцятки восени.

Про це повідомляє інформ-служба ВВС-Україна.

Окрім цього в комітеті вирішили ухвалити резолюцію на підтримку України.

Практично всі члени комітету, що взяли участь в обговоренні, стали на бік України в торговому протистоянні та засудили економічні санкції з боку Росії.

Окремі євродепутати висловили дуже жорсткі погляди щодо конфлікту між Україною і Росією.

"Це не стільки справа торгівлі, і не тільки щодо України. Є тиск на Молдову та Вірменію. Росія заважає учасникам Східного партнерства, це її геополітична стратегія", - заявив під час засідання представник Польщі Яцек Саріуш-Вольський.

Член групи прогресивних соціалістів та демократів, що має партнерські стосунки з Партією регіонів, Марек Сівец був не менш жорстким у формулюваннях.

"Ми побачили механізм, як Кремль працює й хоче контролювати Україну. Ця країна фінансує інформаційну компанію проти ЄС в Україні", - заявив пан Сівець.

"Росія має захищати свої інтереси, проте не порушувати свободи інших. У нас вже давно не діє "пакт Молотова-Рібентропа", - розповів представник Литви Вітаутас Ландсбергіс.

Крім гучних заяв, євродепутати запропонували й реальні заходи щодо підтримки України.

"Угода ( про асоціацію - Gazeta.ua) не має бути підписана у Вільнюсі, - несподівано для всіх почав промову Павел Коваль, - її мають підписати вже завтра чи післязавтра в Києві або Брюсселі. Ми бачимо шалений тиск Москви, треба діяти".

Він заявив, що Путін відкрив очі всім, хто досі сумнівався в намірах Росії. Тому Європарламент якнайшвидше має висловити офіційну підтримку Україні.

Голова комітету Європарламенту у закордонних справах Ельмар Брок у кінці засідання повідомив, що відповідна оцінка дій Росії буде оприлюднена на саміті в Санкт-Петербурзі.

"В комітеті зійшлись, що дії Росії неприйнятні. Звернулися до Єврокомісії дати їм чітку оцінку й вказати на це на саміті Великої двадцятки", - резюмував Брок.

Нагадаємо, на екстрене засідання з приводу торгових суперечок між Росією та Україною та їх наслідків для можливого підписання Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС були запрошені посол України в ЄС Костянтин Єлісєєв, а також керівники двох найбільших опозиційних парламентських партій – Арсеній Яценюк та Віталій Кличко.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: Україну, Рішення, європарламентарі, тиску Росії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]