Чт, 2024-03-28, 22:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:21
Росія перевірить геїв на ВІЛ. Проблема одна: дізнатися, хто є хто
Інші останні Новини російської федерації
Росспоживнагляд хоче провести масштабну перевірку на ВІЛ російських геїв та проституток. Про це 2 серпня пишуть Известия з посиланням на голову Федерального науково-методичного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом, академіка РАМН Вадима Покровського, який став ініціатором дослідження.

Перевірка, як зазначає газета, може розпочатися в 2014 році. Автори проекту зроблять вибірку, які використовують при соцопитуваннях, і розподілять тестування по регіонах. Збором аналізів займуться окружні центри Росспоживнагляду.

За оцінками Покровського, на дослідження знадобиться кілька мільйонів рублів. Хто має фінансувати проект, голова центру не уточнив.

Голова центру визнав, що тестування не буде легким, оскільки гомосексуалістів і повій неможливо виділити в юридичні групи. Покровський припустив, що під час дослідження вони попросять ЛГБТ-спільноти зібрати проби. Як тестуватимуть повій, академік не уточнив.

Покровський зазначив, що раніше в Росії не проводили масштабних перевірок на ВІЛ серед геїв та проституток. За його словами, поширеність хвороби вивчалася тільки епізодично.

За оцінками Росспоживнагляду, на початок 2013 року в Росії зафіксовано більш як 719 тисяч ВІЛ-інфікованих. Щороку їхня кількість зростає приблизно на 60 тисяч. У відомстві зазначають, що 56 відсотків випадків зараження хворобою відбувається під час вживання наркотиків. На другому місці йдуть гетеросексуальні контакти.

Дослідження серед геїв та проституток проходитиме на тлі підвищеної уваги до громадян з нетрадиційною сексуальною орієнтацією. Воно викликане законом про заборону на пропаганду гомосексуалізму, який набув чинності в липні 2013 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 925 | Додав: adminA | Теги: Хто є хто, Росія, віл, геїв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]