Чт, 2024-04-18, 11:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:48
Росію Євросоюз закликає припинити торгову війну
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Євросоюз у вівторок направив Росії різке попередження з приводу односторонніх і дискримінаційних торговельних обмежень, введених відносно України за намагання налагодити більш тісні економічні зв'язки з Євросоюзом.

Про це повідомляє агентство УНІАН з посиланням на The Financial Times,.

Як зазначається, представник ЄС Джон Кленсі заявив, що Брюссель ставить під питання підстави для обмеження Росією українського експорту.

За його словами, "з точки зору ЄС, будь-яка економічна загроза з Росії, спрямована проти України і пов'язана з можливим підписанням країною Угоди про асоціацію з ЄС, неприйнятна".

Як пише британське видання, пізніше у вівторок Київ заявив, що Москва погодилася скасувати посилені й затратні митні перевірки на українські експортні товари, що дало надію на вирішення конфлікту, який погрожував перетворитися на торговельну війну.

"Російська сторона переконала нас, що, починаючи з сьогоднішнього дня, додаткові митні процедури застосовуватися не будуть", - повідомив український уряд ввечері у вівторок.

На думку авторів статті у виданні, Москва такими своїми діями на митниці намагалась змусити Київ приєднатися до керованого Москвою Митного союзу.

У неділю радник російського президента Володимира Путіна з розвитку Митного союзу Сергій Глазьєв повідомив: "Ми про всяк випадок готуємося до посилення митного адміністрування, якщо раптом Україна здійснить цей самогубний крок, підписуючи Угоду про асоціацію з ЄС".

Видання наголошує, що за російсько-українською суперечкою пильно спостерігають чиновники з ЄС і США, які закликають обидві сторони вирішити конфлікт в рамках СОТ.

Як заявив Кленсі, ЄС очікує, що "питання торгівлі як з Росією, так і з Україною будуть вирішені швидко і в дусі зобов'язань, накладених СОТ.

Як повідомлялося, на українському кордоні в Білгородській області митниця РФ продовжує працювати із застосуванням додаткового контролю.

Раніше повідомлялося, що Федеральна митна служба Росії і Міндоходов домовилися про повернення до штатного режимуперевірки українських товарів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 994 | Додав: adminA | Теги: торгову війну, Євросоюз, Росію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]