Чт, 2024-03-28, 17:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:11
СБУ: Кремль хоче підірвати ситуацію на Харківщині Руською осінню
Інші останні Новини з регіонів України

Управлінням Служби безпеки України в Харківській області фіксуються нові спроби дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в регіоні.

Як повідомляє начальник прес-центра СБУ у Харківській області Владислав Абдула, ці провокаційні ворожі дії є нічим іншим, як новим етапом агресії Російської Федерації проти України - так званим "планом "Руська осінь".

Зазначається, що плацдармом боротьби стає інформаційний простір України.

"Останніми днями у ЗМІ та в мережі Інтернет розповсюджуються інформаційні матеріали, які мають на меті дискредитацію органів влади та правоохоронної системи, підбурювання серед населення настроїв невдоволення владою напередодні місцевих виборів, формування упередженого ставлення до діючих керівників області та майбутніх кандидатів у депутати", - йдеться у повідомленні.

За словами Абдули, Росія для чергової атаки обрала Харківщину, "адже регіон є одним з ключових форпостів збереження єдності всієї країни".

"Вже майже півтора року, незважаючи на усі спроби розхитати ситуацію у регіоні, органам державної влади, місцевого самоврядування і правоохоронцям при підтримці всіх небайдужих громадян вдається зберегти мир і спокій на рідній Харківщині. Вочевидь це не подобається кремлівським "ляльководам" та їхнім прислужникам. За оперативними даними, за інформаційними акціями стоять спецслужби Російської Федерації, які, використовуючи підконтрольні соціальні мережі, Інтернет - ресурси та ЗМІ, маніпулюють громадською думкою", - наголосив Абдула.

Так, СБУ закликає мешканців Харкова й області не піддаватися на провокації, довіряти інформації лише з перевірених джерел, уникати розповсюдження неправдивих чуток.

Як повідомлялось, за даними СБУ, Росія також стягує на окупований Донбас велику кількість важкого озброєння і війська для наступу.

Нагадаємо, 27 серпня секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Україні на окупованому Донбасі протистоять регулярні військові підрозділи Російської Федерації, сформовані за моделлю "Ваффен-СС".

Він наголосив, що на Донбасі Росія тримає підрозділи чисельністю понад 40 тис. осіб, на кордоні з Україною розміщено 50,5 тис. російських військових.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 808 | Додав: adminA | Теги: кремль, ситуація Харківщина, СБУ, Руська осінь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]