Сб, 2024-04-20, 02:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:38
Ситуація у зоні АТО залишається стабільно складною. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Упродовж минулої доби внаслідок бойових дій вісім українських військовослужбовців дістали поранення, жоден не загинув.

Про це сьогодні, 7 червня, поінформував на брифінгу речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

У окупований Іловайск з Росії прибув ешелон танків, через кордон іде ешелон "самоходок"
Терористи обстріляли Щастя, Мар’їнку та Широкине із важкої артилерії

"За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, 8 отримали поранення", - сказав він.

Протягом минулої доби ситуація в зоні АТО залишалася стабільно напруженою, адже бойовики незаконних збройних формувань продовжували грубо порушувати Мінські домовленості, застосовуючи заборонені озброєння.

"Протягом доби з боку російських найманців зафіксовано використання 120-мм мінометів - 9 разів та 122-мм артилерії - 5 разів. Також в районі селища Гранітне на Донеччині російсько-терористичні війська 5 разів застосовували реактивні системи залпового вогню "Град", - сказав Мотузяник.

Він наголосив, що сили АТО, дотримуючись Мінських домовленостей, відповідали лише у випадку загрози життю українським військовослужбовцям та мирним мешканцям.

Водночас речник Адміністрації Президента з питань АТО зазначив, що на Луганському напрямку інтенсивність ведення вогню з боку бойовиків є порівняно низькою.

"Бандити обстрілювали позиції сил АТО поблизу Щастя, Станиці Луганської та на Бахмутській трасі", - уточнив він.

За словами Мотузяника, найвищий рівень інтенсивності обстрілів з боку російсько-терористичних військ зберігається на Донецькому напрямку.

"Найбільш гарячими точками протягом минулої доби були західні та північні околиці Горлівки, район Донецького аеропорту, Мар'їнка та район Гранітного. Незаконні збройні формування застосовували міномети, гранатомети, артилерію, реактивні системи залпового вогню та стрілецьку зброю", - наголосив він.

Що ж до Маріупольського напрямку, то там зафіксовано 6 інцидентів порушення режиму перемир'я з боку бойовиків поблизу селища Широкине.

Раніше сьогодні повідомлялося, що вночі бойовики активно обстрілювали ЗСУ по усіх напрямках.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 837 | Додав: adminA | Теги: стабільно складною. ВІДЕО, ситуація, зоні АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]