Пт, 2024-04-26, 10:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:24
Скульптури персонажів мультфільму «Жив-був пес» встановили у Києві
Інші останні Столичні новини - новини Києва
Скульптурну композицію зі знаменитого радянського мультфільму "Жив-був пес" відкрили в центрі української столиці. Дерев'яна скульптура встановлена ​​біля входу в сімейний вегетаріанський ресторан на розі тихої вулички Стрітенської.
Ініціатором встановлення скульптур виступила Київська ландшафтна ініціатива. Автором композиції став вінницький художник Володимир Заєць. Скульптурна композиція представляє з себе один з найпопулярніших моментів знаменитого мультфільму, коли вовк і пес сидять під святковим столом, а між ними пляшка самогону з написом "Многая літа" та окіст. Виконана ж композиція з липи.

Віце-президент Київської ландшафтної ініціативи Володимир Колінько сказав журналістам, що даний проект є продовженням роботи з розвитку ландшафтного простору міста. Він нагадав, що в серпні в сквері по вулиці Олеся Гончара був відкритий пам'ятник міському інтелігентові.

"Ми продовжимо роботу з оформлення скверу, присвяченого духу інтелігенції", - пообіцяв Колінько.

Мультфільм "Жив-був пес", автором якого є народний артист РФ Едуард Назаров, був знятий "Союзмультфільмом" в 1981 році. Але незважаючи на те, що персонажі у мультику начебто українські, пам'ятники вовку спочатку з'явилися в Росії.

Перша скульптура з персонажами мультфільму з'явилася в Томську. У 2005 році в сквері на вулиці Шевченка встановили пам'ятник щастя під назвою "Щас спою!". Його відлили з бронзи і він важить 200 кг. Ще пам'ятники вовку стоять в Ангарську і Красноярську.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 940 | Додав: adminA | Теги: Києві, персонажів, «Жив-був пес» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]