Пт, 2024-04-26, 08:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:31
Соціальний захист населення далі погіршується - НБУ
Інші останні Економічні новини

Індекс Кейтца, що відображає рівень соціального захисту населення, в травні 2015 року знизився до 30,1% із 35,5% в травні 2014 року. Про це йдеться в макроекономічному і монетарному огляді Національного банку України, опублікованому на сайті регулятора.

За інформацією НБУ, основними причинами зниження індексу залишалися незмінні соціальні стандарти (мінімальна заробітна плата на рівні 1,218 тис. грн з грудня 2013 року) на тлі подальшого зростання номінальної середньої заробітної плати.

Як повідомлялося, український уряд планує провести індексацію заробітних плат і пенсій до кінця цього року, для чого необхідно виділити з державного бюджету 12 млрд грн.

Індекс Кейтца - це співвідношення розміру мінімальної заробітної плати і середньої заробітної плати на одного штатного працівника. У країнах Західної Європи органи управління використовують цей індекс як один із показників ефективності подолання бідності. Рекомендоване Міжнародною організацією праці значення показника становить 50%, а Європейським Союзом - 60%.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 862 | Додав: adminA | Теги: соціальний захист населення, погіршується, НБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]