Пт, 2024-04-19, 12:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:06
США можуть розмістити в Європі ракети для протидії агресії Росії
Інші останні Новини світу

  США можуть розмістити в Європі ракети для протидії агресії РФ, повідомляє агентство АР. Контрзаходи у відповідь на недотримання Договору про ракети малої і середньої дальності в даний час обговорюються в адміністрації. АР навіть стверджує, що дискусія може торкнутися питання поліпшення ядерної зброї для нанесення ударів по цілях на території Росії, "хоча прямо про це не йдеться". Напередодні ЗМІ дізналися, що глава Пентагону збирається до Німеччини на секретну зустріч, щоб обговорити варіанти протидії РФ.

У публікації АР мова йде про договір 1987 року, який передбачав повну ліквідацію в СРСР і в США ракет середньої і меншої дальності. До 1991 року угоду було виконано, до 2001 року сторони влаштовували взаємні інспекції. Влітку минулого року США звинуватили РФ у недотриманні цього договору, Росія висунула зустрічні претензії. Штати неодноразово погрожували заходами у відповідь в разі, якщо порушення будуть тривати.

АР зазначає, що в даний час адміністрація Обами розглядає низку "агресивних дій". Вони, зокрема, передбачають розміщення в Європі ракет, які могли б завдавати упереджувальних ударів. Як стверджує російське агентство ТАСС, джерело АР - незасекречені витримки з доповіді голови Комітету начальників штабів збройних сил США генерала Мартіна Демпсі.

В офіційних виступах представники адміністрації та Пентагону використовують розпливчасті терміни "протидії" (counterforce) і "можливості компенсаційного удару" (countervailing strike capabilities). Піднявши архіви слухань у Конгресі, АР розшифровує ці терміни. За даними агентства, під "протидією" є можливість завдавати ударів по ракетах "на місці базування в Росії". Про це на слуханнях у квітні казав один з помічників глави Пентагону Ештона Картера Роберт Шер. Інший представник Пентагону, Браян Маккеон, в грудні заявив, що цей варіант передбачає розміщення в Європі ракет наземного базування. Найм'якший варіант передбачає знищення вже запущених ракет. "Компенсаційним ударом", як стверджує АР, в Пентагоні називають можливе використання ядерних сил.

При цьому агентство зазначає, що найбільшу вагу має варіант подолання розбіжностей за допомогою дипломатії.

На слуханнях у Сенаті під час затвердження своєї кандидатури глава Пентагону Картер назвав неповагу Росією до договору "вулицею з двостороннім рухом" і заявив, що це відкриває шлях до симетричної відповіді з боку США.

Протистояння "вказують на глибину розколу в російсько-американських відносинах" і "породжує проблеми як для адміністрації Обами, так і для НАТО", констатує агентство.

Міністр оборони США Ештон Картер планує провести в Німеччині секретну зустріч, щоб "виробити стратегію з протидії Росії у зв'язку з українською кризою", дізналося раніше АР.

На зустріч запрошено близько двох десятків генералів, послів та інших керівних осіб. Їм належить оцінити ефективність поточних економічних санкцій проти Росії і військової допомоги союзникам. Крім російського питання, ймовірно, будуть обговорюватися і інші теми, зокрема загроза з боку терористичного угруповання "Ісламська держава".

Високопоставлене американське джерело сказало АР, що за підсумками наради навряд чи підуть якісь негайні дії: інформація необхідна Картеру напередодні зустрічі міністрів оборони НАТО, яка відбудеться у червні. Крім того, отримані результати будуть доведені до відома президента США.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 885 | Додав: admin | Теги: ракети, США, протидія агресії росії, Європа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]