Чт, 2024-04-25, 14:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:42
"Стирол" зволікав повідомляти про аварію і порушував технічні норми. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини
Служба надзвичайних ситуацій і екологічна інспекція не були відразу повідомлені про ситуацію на заводі "Стирол". Про це на брифінгу повідомив міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, передає "РБК-Україна".

"Це одне із запитань до керівництва заводу в роботі комісії, і безпосередньо до інженера із природоохоронних заходів, який відповідає на підприємстві за це. Служба Держгірпромнагляду була повідомлена вчасно, їхні спеціалісти приїхали і спільно вже з представниками підприємства почали працювати. Служба надзвичайних ситуацій і екологічна інспекція Донецької області були повідомлені не зразу. Це питання на розгляд комісії і кадрових висновків щодо займаних людьми посад, відповідальних за це", - розповів Проскуряков.

Також, за його словами, товщина стінки трубопроводу, яку розірвало на заводі концерну "Стирол", не відповідала нормам.

Нагадаємо, 6 серпня 2013 р. о 14.00 в м. Горлівка на території заводу з виробництву аміаку концерну "Стирол" при проведенні капітального ремонту цеху №1, на естакаді сталася розгерметизація труби (діаметр 150 мм, робочий тиск 12 атм) з рідким аміаком, з подальшим викидом аміаку в повітря.

Постраждали, за різними даними, 22 або 23 людини. Вісім постраждалих від вибуху аміаку на заводі концерну "Стирол" в Горлівці в середу вранці були перевезені на лікування до Донецька. Решта залишаються в Горлівці. Стан більшості постраждалих оцінюється як середньої тяжкості.

Як повідомив голова правління концерну "Стирол" Сергій Павлючук, на момент аварії на заводі перебувало близько 100 осіб, а після аварії було ввімкнено сирену сповіщення населення, але її практично ніхто не чув.

Прокуратура Донецької області почала розслідування. Кримінальне провадження розпочато за ч.2 ст.272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України. Санкція зазначеної статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

"Серед версій про причини аварії розглядаються такі: порушення правил експлуатації обладнання, у тому числі утримання його у неналежному стані; недбалість обслуговчого персоналу при дотриманні технологічного процесу; порушення правил безпеки у тому числі при проведенні ремонтних робіт", - сказав заступник генпрокурора Анатолій Пришко.

Перші висновки комісії щодо причин аварії в Горлівці будуть до кінця тижня

Перші висновки комісії з розслідування причин аварії на заводі концерну "Стирол" у Горлівці (Донецька обл.) будуть відомі до кінця поточного тижня, повідомив Олег Проскуряков.

"Я думаю, що до кінця тижня будуть перші висновки комісії. На підставі їх буде ухвалено рішення про розширене засідання уряду, де ці питання обговорюватимуться", - сказав він на брифінгу в Києві в середу.

Проскуряков повідомив, що до роботи комісії залучено незалежних експертів, а частину труби, на якій стався прорив, буде демонтовано й передано на експертизу. Також, за словами міністра, цей завод із 13 липня було зупинено на капітальний ремонт, і там тривали ремонтні роботи.

Окрім цього, він повідомив, що в 2010 році було здійснено перевірку цього аміакопроводу, за результатами якої складено акт про те, що він повністю придатний до експлуатації.

Проскуряков також вважає за необхідне створення списку підприємств, робота яких небезпечна в техногенному та екологічному аспектах. За словами міністра, такий список потрібен для того, щоб чіткіше виписати процедуру взаємодії таких підприємств зі службами ліквідації можливих надзвичайних ситуацій.

Держекоінспекція досліджує ґрунт навколо заводу "Стирол" у Горлівці

Держекоінспекція досліджує ґрунт навколо заводу "Стирол" у Горлівці. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Донецькій області.

Фахівцями установи у межах компетенції проведено відбір проб ґрунтів на території концерну "Стирол". "Ми здійснюємо лабораторні дослідження ґрунту. Після цього буде встановлено орієнтовні наслідки та вплив на навколишнє природне середовище", - повідомив начальник Державної екологічної інспекції у Донецькій області Віталій Вишневський.

Разом з тим, за інформацією головного управління Держсанепідслужби у Донецькій області, в атмосферному повітрі санітарної зони підприємства перевищень концентрацій аміаку не виявлено. Лабораторні дослідження стану забруднення атмосфери в Горлівці тривають.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 930 | Додав: adminA | Теги: Стирол зволікав, аварію, порушував технічні норми | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]