Сб, 2024-04-20, 08:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:16
Трудову книжку Абромавічус хоче скасувати
Інші останні Економічні новини

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус ініціює скасування трудової книжки.

"Ховаємо совкову спадщину", - написав міністр у четвер 6 серпня у своєму Twitter.

"Вислав на узгодження в інші органи пакет законів щодо скасування трудової книжки. Чекаємо реакції", - повідомив Абромавічус.

Трудова книжка є офіційним персональним документом, який містить записи про працевлаштування громадянина.

Оформлюється при першому прийнятті на роботу, зберігається у відділі кадрів організації-роботодавця, містить особисті дані (прізвище, ім'я, по-батькові, дату та рік народження, освіту, професію та спеціальність; всі зміни та будь-яка інформація про взаємовідносини з роботодавцем реєструються в трудовій книжці та засвідчуються підписом відповідального працівника відділу кадрів.

Як повідомлялося раніше, міністр соцполітики Павло Розенко висловлював думку, що новий Трудовий кодекс в Україні можуть ухвалити вже восени. Зараз проект на розгляді депутатів, а профільний комітет Ради його вже схвалив і порекомендував узяти за основу. Документ має замінити чинний у країні з 1971-го Кодекс законів про працю, який, звісно, безнадійно застарів.

У правилах ринку праці нас чекає багато нововведень. Наприклад, за новим кодексом особистий трудовий договір між працівником і роботодавцем буде обов'язковим, а раніше його могли замінити колективним.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 878 | Додав: adminA | Теги: трудову книжку, скасування, Абромавічус | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]