Сб, 2024-04-20, 13:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:55
Турчинов заговорив про запровадження ВС і повну мобілізацію. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов не виключає запровадження воєнного стану в Україні у разі серйозного загострення ситуації в зоні АТО. Про це він сказав під час брифінгу на полігоні Київського бронетанкового заводу, передає УНІАН.

"Ситуація дуже напружена. Відбувається концентрація російсько-терористичних військ дуже близько до лінії зіткнення. Та кількість обстрілів, які ведуться по нашій території, по наших позиціях, свідчать, що фактично Росія готується зірвати Мінські угоди і готує достатньо серйозний наступ. Тому ми відпрацьовуємо завдання не лише відбивати (атаки - ред.), а й контратакувати у випадку проведення наступу", - підкреслив він.

Також Турчинов додав, що якщо Росія піде на зрив Мінських угод, а ймовірність цього, на його думку, дуже велика, "то, безумовно, ми будемо діяти відповідно до тих викликів, які стоятимуть перед країною".

"Коли знову буде активне застосування російських військ, ми змушені будемо вводити воєнний стан і проводити більш потужну мобілізацію всього потенціалу, що є в країні", - наголосив секретар РНБО.

За його словами, Україна дасть адекватну відповідь, якщо Росія порушить Мінські угоди. "Ми виконуємо всі вимоги Мінського протоколу. Ми відвели важке озброєння, артилерію на узгоджені протоколом відстані, але у випадку будь-яких провокацій ми будемо активно на це реагувати і відповідати адекватно", - наголосив Турчинов.

Говорячи про можливість загострення ситуації напередодні Дня Незалежності, Турчинов зауважив: "Це не є таємницею, що Росію дуже дратує наша незалежність, і День нашої Незалежності - це для Росії чорний день. Тому всі провокації вони готують або напередодні Дня Незалежності, або в сам День Незалежності. Тому в нас підвищена готовність до відбиття будь-яких провокацій".

За останні дні російсько-терористичні війська суттєво збільшили кількість обстрілів з важкого озброєння. Також уночі проти 10 серпня бойовики за підтримки важкої броньованої техніки, танків та БТРів атакували українські війська в районі населеного пункту Старогнатівка.

Турчинов 10 серпня заявляв, що спецслужби Росії готують на окупованій території Донбасу масштабні провокації з великою кількістю жертв.

Введене президентом у дію липневе рішення РНБО стосується посилення боротьби з ДРГ - Турчинов

Введене в дію указом президента Петра Порошенка рішення РНБО від від 20 липня стосується посилення боротьби з диверсійно-розвідувальними групами. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

"Цей указ має гриф "таємно". Він скерований на посилення обороноздатності нашої країни, щоб посилити потенціал, щоб дати відповідь агресору. Він пов`язаний з посиленням питань контррозвідувального захисту, боротьби з розвідувально-диверсійними та терористичними групами, які намагаються закидати на нашу територію", - сказав Турчинов.

Як повідомлялось, президент України 13 серпня підписав указ про набуття чинності рішення РНБО від 20 липня "Про невідкладні заходи щодо нейтралізації загроз державній безпеці".

У повідомленні вказано, що текст відповідного рішення РНБО є таємним.

Турчинов: Україна має сподіватися лише на себе через відмову партнерів надавати летальну зброю

Україна має сподіватися лише на себе, оскільки партнери відмовились надавати летальну зброю та військові технології. Про це заявив Олександр Турчинов.

"Ми не змогли переконати наших стратегічних партнерів щодо розблокування військово-технічної співпраці. До сьогодні в Україну заблоковані поставки летальної зброї і сучасних військових технологій. Саме тому у нас є лише один вихід з цієї ситуації - повністю спиратися на власні сили, на власний потенціал", - сказав Турчинов.

Також Турчинов після випробування штатної зброї БТР-3Е зазначив, що ця машина майже повністю виготовлена з українських комплектуючих. Єдине, що на сьогодні Україна закуповує, лише двигуни виробництва "Мерседес" та "Дойц".

Турчинов наголосив, що Україні вдалося повністю відмовитися від російських комплектуючих для бронетехніки.

Також він висловив впевненість, що настане час, коли ті держави, які на сьогодні відмовились надавати Україні зброю, згодом купуватимуть продукцію українського оборонпрому.

Окрім того, Турчинов додав, що на сьогодні Київський бронетанковий завод спроможний виробляти в місяць 20 одиниць БТР-3Е, але в планах підприємства довести потужності підприємства до 30 нових машин на місяць.

Також він зауважив, що Київський бронетанковий завод не єдине підприємство, що ремонтує та виготовляє бронетехніку. Такі підприємства є в Житомирі та Харкові.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 890 | Додав: adminA | Теги: про запровадження ВС, Турчинов, повна мобілізація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]