Чт, 2024-03-28, 15:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:45
УДАР влився у "Солідарність", а Кличко її очолив
Інші останні Політичні новини

На другому етапі ХІІ позачергового з`їзду партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" до лав партії було прийнято 19 нових членів, колишніх представників партії УДАР, у тому числі лідера УДАРу Київського міського голову Віталія Кличка. Таке рішення сьогодні, 28 серпня, було ухвалено на з`їзді. Також делегати партії "Солідарність" обрали Кличко керівником цієї політичної сили, передає УНІАН.

Перед голосуванням за обрання Кличка він, зокрема, зазначив, що це велика відповідальність і навантаження, а також, що йому необхідно буде виправдати довіру українців. Крім того, він зазначив, що партія УДАР продовжує свою працю в іншому форматі - об`єднаної політичної сили "УДАР-Солідарність".

Після цього на з`їзд прибув президент України Петро Порошенко.

Головуючим на з'їзді є лідер фракції "БПП" Юрій Луценко. Він оголосив, що на з'їзді станом на 11.00 зареєстровано 60 з 68 делегатів. На початку з'їзду прозвучав Гімн України. Учасники вшанували пам'ять загиблих героїв хвилиною мовчання.

Нагадаємо, 14 липня Верховна Рада ухвалила новий закон про місцеві вибори, які повинні проходити за пропорційною системою, а сільських та селищних рад - за мажоритарною системою. Закон виключає участь політичних блоків.

Вибори не відбудуться в анексованому Криму та на непідконтрольній українській владі частині Донбасу. Можливість проведення виборів на підконтрольних українській владі територіях Донецької та Луганської областей визначить Центральна виборча комісія.

Вибори призначені на 25 жовтня.

Кононенко: об`єднання є політичним, назву змінять після місцевих виборів

Перший заступник лідера фракції "Блоку Петра Порошенка" Ігор Кононенко заявляє, що об`єднання партій "Солідарність" - Блок Петра Порошенка" та УДАРу є політичним, і назву буде змінено після місцевих виборів. Про це він сказав в перерві другого етапу ХІІ позачергового з`їзду партії "Солідарність" - Блок Петра Порошенка".

"Політично - це об`єднання двох політичних сил, завершення процесу, який почався рік тому, коли наша політична сила підтримала Кличка на посаду мера Києва, а політична сила УДАР підтримала Петра Порошенка на посаду президента. І ми спільним списком тоді по партії УДАР пішли в Київраду і отримали більшість депутатів Київради - 78 депутатів", - сказав Кононенко

Другий етап, за його словами, був тоді, коли "ми разом пішли на парламентські вибори і створили найбільшу фракцію в парламенті - зараз 145 осіб – "Блок Петра Порошенка", спільно з УДАРом.

"Це просто логічне завершення цього процесу, який відбувається сьогодні. Це об`єднання двох політичних сил в єдину партію. Політичне об`єднання", - сказав депутат і додав, що юридично в законодавстві не передбачене об`єднання політичних сил. Водночас Кононенко зазначив, що сьогодні багато представників партії УДАР буде прийнято в партію "Солідарність" - БПП". Також сьогодні буде переобрано керівні органи партії таким чином, щоб пропорційно на всіх рівнях були присутні представники партії УДАР.

"А далі вже після місцевих виборів ми будемо дискутувати, є різні варіанти... щодо назви партії", - сказав Кононенко і пояснив, що це буде вже після місцевих виборів через те, що, зокрема, "Солідарність - БПП" має 650 осередків партії і фізично неможливо буде до цього часу змінити назву.

Відповідаючи на запитання щодо того, під якою назвою політична сила піде на вибори, він зазначив, що "на вибори ми підемо як "Солідарність"".

Водночас депутат додав, що лідер УДАРу Кличко і актив партії висловили бажання щодо того, щоб слово УДАР у новій назві було присутнє, і цю думку буде враховано.

"Ми готові думку наших партнерів врахувати. І після того, як буде створена нова назва, тим паче, що в новій назві буде слово УДАР, і УДАР це бренд, який зареєстрований, безумовно, стара партія припинить своє існування", - сказав Кононенко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 841 | Додав: adminA | Теги: кличко, удар, солідарність | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]