Сб, 2024-04-20, 03:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:29
Україна - пекельне місце для народження дітей, гірше тільки в Нігерії, - рейтинг
Інші останні Економічні новини
Україна стала найгіршою країною для народження дітей та чи не найпершою серед європейських країн за кількістю абортів - аналітики роблять висновок: в Україні краще не народжуватись. Про це йдеться у новому номері журналу "Фокус".

У списку країн, несприятливих для народження, який склала корпорація The Economist Intelligence Unit, Україна зайняла 78 місце, поступившись лише Нігерії та Кенії. Держави оцінювали за 11 критеріями, такі як: рівень життя, стабільність на ринку праці, рівноправ'я, географічне розташування, рівень злочинності, оцінка особистого щастя, система охорони здоров'я та інші. У Інституті демографії та соціальних досліджень імені Птухи обурюються - позиція України у рейтингу явно гіперболізована.

"Якщо говорити про ВВП, то ми дійсно у групі країн з низьким достатком. Але, що стосується інших критеріїв, то у нас ситуація набагато краща, ніж у Нігерії", - запевняє спеціаліст Інституту Людмила Черенько.

Між тим, поганий достаток - не найгірша річ, яка загрожує маленькому українцеві, адже дуже часто дитина в Україні ризикує просто не народитися: щороку на штучне переривання вагітності зважується 200 - 250 тисяч українок. В Україні частка жінок репродуктивного віку, які хоча б раз у житті робили аборт, становить мало не 50%.

"Протизаплідних засобів українські жінки боятсья набагато більше за операції з переривання вагітності, не зважаючи на те, що кожен п'ятий аборт проходить з ускладненням, адже проведення аборту в нашій країні, навіть у медичних умовах, досить травматичне", - пояснює спеціаліст Інституту Ірина Курило.

Однак лікарі зізнаються, що заборона абортів на законодавчому рівні - теж не вихід: жінки робитимуть операції підпільно або ж у сусідніх країнах, де аборти є дозволеними.

Втім число абортів в Україні повільно, але зменшується - якщо на початку 90-х лікарі робили майже мільйон подібних операцій, на початку 2000-х лікарям довелося абортувати вже лише 500 тисяч дітей.

Додамо, за даними організації Save the Children, яка займається захистом прав дітей по всьому світу, Україна посіла 74 місце в рейтингу сприятливих для материнства країн.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 885 | Додав: adminA | Теги: Нігерії, україна, народження дітей, пекельне місце, гірше | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]