Ср, 2024-04-24, 23:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:54
Україна виконала умови ЄС щодо лібералізації візового режиму
Інші останні Туристичні новини

Україна передала Єврокомісії фінальний звіт про виконання рекомендацій плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для громадян України; в ЄК обіцяють до 15 грудня виконати свою частину зобов'язань.

"Глава української держави повідомив, що відповідно до рішень саміту "Україна - ЄС", який відбувся в Києві в квітні, Україна 17 серпня передала Єврокомісії фінальний звіт про виконання рекомендацій Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для громадян України і очікує позитивну рекомендацію про введення безвізового режиму", - повідомляє прес-служба президента України Петра Порошенка за підсумками його телефонної розмови з президентом ЄК Жан-Клодом Юнкером.

У відповідь президент Єврокомісії запевнив, що ЄК виконає свою частину зобов'язань і на основі оцінки досягнутого Україною прогресу до 15 грудня представить відповідні рекомендації на розгляд держав Євросоюзу.

Крім того, Порошенко і Юнкер висловили спільну стурбованість через загострення ситуації з безпекою на Донбасі уздовж лінії зіткнення і засудили обстріл бойовиками мирних жителів під Маріуполем.

Співрозмовники також обговорили шляхи забезпечення виконання Росією мінських домовленостей.

Також повідомляється, що Порошенко Юнкер домовилися про зустріч найближчим часом.

У свою чергу офіційний представник Єврокомісії Анніка Брейдтхардт на брифінгу в Брюсселі повідомила, що Юнкер і Порошенко "домовилися зустрітися в Брюсселі до кінця серпня", додавши, що поки не може повідомити ніяких подробиць.

Порошенко і Юнкер підтвердили готовність ввести ЗВТ в дію з 1 січня 2016

Президент України Петро Порошенко і президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявили про готовність до початку імплементації поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Євросоюзом з 1 січня 2016 року.

"Співрозмовники привітали позитивну динаміку процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом і підтвердили готовність до початку імплементації поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з 1 січня 2016 року", - повідомляє у вівторок прес-служба глави Української держави за підсумками його телефонної розмови з президентом ЄК Юнкером.

Нагадаємо, 23 червня в Україні набрали чинності нові правила видачі шенгенських віз.

22 травня на саміті "Східного партнерства" в Ризі було ухвалено декларацію, в якій говориться, що до кінця цього року Єврокомісія має підготувати звіт про виконання Україною критеріїв, необхідних для запровадження безвізового режиму.

Два ключових питання у введенні безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом - це біометричні паспорти і захищені кордони.

Президент України Петро Порошенко заявляє, що для запровадження безвізового режиму з ЄС потрібно "забезпечити безпеку системи первинної ідентифікації громадян, яка передбачає біометричні паспорти і запровадження єдиної ідентифікаційної картки громадянина".

У 2016 році українцям почнуть видавати нові внутрішні паспорти.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 903 | Додав: adminA | Теги: україна, лібералізація візового режиму, умови ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]