Вт, 2024-04-23, 15:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:20
Україна за кілька місяців відновить економічне зростання - Порошенко
Інші останні Економічні новини

У разі відсутності військової ескалації на сході України найближчим часом в країні може відновитися економічне зростання, заявляє президент України Петро Порошенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вже в найближчі місяці може відновитися економічне зростання. Це буде лише завдяки відсутності військової ескалації", - сказав президент на урочистостях з нагоди Дня Незалежності України в понеділок, 24 серпня 2015 року, у середмісті Києва.

Глава держави також повідомив, що уряд наразі шукає можливості, як можна провести індексацію зарплат і пенсій.

"Про індексацію зарплат і пенсій - ми спільно з урядом шукаємо і знайдемо найближчим часом можливість провести її якомога раніше", - запевнив президент.

За словами президента, є підстави вважати, що економіка потроху долає глибокий стрес, який принесла війна.

"Бізнес адаптується, знаходить нові ринки на заміну повністю закритого для нас російського. Економічну війну проти нас Росія теж не припиняє, прагнучи нас виснажити", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що керівництво країни шукає можливості проводити головні реформи в країні, зокрема в правоохоронній та судовій системах, реформу прокуратури та децентралізацію влади. А ці зміни, підкреслив Порошенко, також сприятимуть надходженню інвестицій та активному економічному поступу України.

"Через тиждень Верховна Рада, ймовірно, ухвалить у першому читанні конституційні зміни щодо децентралізації, коли левова частина повноважень і левова частина відповідальності перейде на місця, територіальним громадам та виконкомам", - сказав президент.

Він також відзначив важливість забезпечення проведення чесних місцевих виборів, що відбудуться восени.

Нагадаємо, що після сьогоднішніх урочистостей з нагоди святкування Дня незалежності України Порошенко відбуде до Берліну на перемовини з німецьким федеральним канцлером Ангелою Меркель та головою французької держави Франсуа Олландом з питань подальшого мирного врегулювання збройного конфлікту в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 813 | Додав: adminA | Теги: україна, економічне зростання, кілька місяців, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]