Пт, 2024-03-29, 12:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:51
Українці переплачують за закордонні паспорти, - визнав антимонопольний комітет
Інші останні Економічні новини
Антимонопольний комітет визнав, що в Державній міграційній службі змушують українців переплачувати при отриманні закордонних паспортів.

Згідно з повідомленням відомства, його співробітники з'ясували, що бланки заяв на отримання паспорта і квитанції на його оплату в офісах Держміграції видають не співробітники служби, а працівники держпідприємства "Документ", які нав'язують громадянам низку необов'язкових квитанцій, наприклад, на оплату консультацій цього підприємства або оплату страхових послуг.

АМКУ нагадав, що неконкурентне делегування повноважень органів влади будь-яким суб'єктам господарювання протизаконно, і зажадав від Держміграції протягом місяця вжити заходів щодо недопущення подальшого справляння необов'язкових платежів з громадян.

ДП "Документ" входить до сфери управління Держміграційної служби і повинно забезпечувати ефективну організацію платних послуг паспортно-візового характеру.

Додамо, 8 липня в Державній міграційній службі повідомили, що уряд відмовляється від розміщення в консорціумі ЄДАПС замовлень як на нині чинні, так і на біометричні документи, що засвідчують особу. Заручниками протистояння ЄДАПС і органів влади стали 11 тисяч громадян України, які проживають за кордоном, - значна частина їх виявилися порушниками закону в країні перебування.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 985 | Додав: adminA | Теги: українці, Антимонопольний комітет, закордонні паспорти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]