Сб, 2024-04-20, 15:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:18
Українського художника після скандалу в "Арсеналі" запросили попрацювати в Європі
Інші останні Культурні новини
Художник Володимир Кузнєцов, роботу якого "Коліївщина: Страшний суд" було знищено директором "Мистецького Арсеналу", отримав пропозиції взяти участь у різних творчих проектах за кордоном, передає DT.UA.

"На початку вересня я їду до Словенії, на бієнале графіки. Там буду представляти роботу "VIP-car". Її попередній варіант в Пермі був прошитий кулями, прикрашений візерунками вишивки БМВ. Це був пам'ятник 1990-м. В Словенії захотіли і собі щось таке. Але я буду обігрувати той факт, що під час війни окремі тамтешні політики продавали зброю - проте всі вони тепер при владі", - сказав Володимир Кузнєцов.

Художник також не виключив, що робота "Коліївщина: Страшний суд" буде мати продовження.

"Зараз в Італії зацікавилися цією роботою. Тобто "Коліївщиною". Італійська сторона хотіла б бачити таку ж рефлексію, але на близькі їм теми. Що з цього вийде? Буде зрозуміло вже з часом", - зазначив він.

Нагадаємо, напередодні відкриття виставки "Велике і Величне" в "Мистецькому Арсеналі" (посвята 1025-річчя Хрещення Київської Русі) розгорівся скандал у зв'язку зі знищенням роботи Володимира Кузнєцова "Коліївщина: Страшний суд".

За день до відкриття виставки генеральний директор "Мистецького Арсеналу" Наталія Заболотна знищила роботуВолодимира Кузнєцова (замалювала її чорною фарбою). На цьому розпису на арсенальскій стіні були зображені чиновники, недобросовісні священики і продажні депутати, що провалилися в котел у пеклі.

Після інциденту головний куратор Мистецького Арсеналу Олександр Соловйов написав заяву про звільнення.

Водночас, сама Наталя Заболотна не вбачає у своєму вчинку ніяких проявів цензури, оскільки робота художника "не вписалася в концепцію".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: Європі, Арсеналі, українського художника | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]