Чт, 2024-03-28, 23:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:21
Утилізаційний збір не змусив українців купувати машини своєї країни
Інші останні Новини України
У липні динаміка продажів автомобілів скоротилася на 15,5% порівняно з аналогічним періодом минуло року, що говорить про те, що в другій чверті року падіння продовжилося.

Судячи зі статистичних даних спецмита не мали очікуваного ефекту для вітчизняного виробника: динаміка продажів падає, повідомив директор аналітичної групи Da Vinci AG Анатолій Баронін, передає ZN.UA.

З січня по лютий 2013 року, динаміка продажів нових автомобілів за даними Укравтопрому виявилася негативною -5%, заявив Баронін.

Крім того, статистика за липень 2013 продемонструвала, що продажі скоротилися на 15,5% у порівнянні з даними про продажі за липень 2012 року. Це не дозволяє говорити про вплив на загальну картину тільки динаміки першого кварталу: у другій чверті року падіння продовжилося.

Висновки про відсутність вірного прорахунку економічного ефекту підтверджуються піврічною статистикою продажів автомобілів в розрізі марок.

Наприклад, для порівняння з результатами першого півріччя 2012 р. найгірші результати продажів продемонстрували Daewoo на 45,3% менше, Chevrolet на 48,2% менше, Skoda на 23,4% менше, Chery на 36,7% менше, ЗАЗ на 5,9% менше, Hyundai на 4,9% менше, тобто більшість марок, що випускаються компаніями, що лобіюють протекціоністські заходи.

"Таким чином, наслідки введення спецмита не можна визнати результативними з точки зору цілей, що виправдовували їх введення ", - говорить директор аналітичної групи

Нагадаємо, що раніше звучали оптимістичні прогнози. Передбачалося, що введення урядом спеціальних мит на ввезення машин з об'ємом двигуна 1-2,2 л дасть автовиробникам можливість використовувати весь потенціал місцевих заводів, які зараз завантажені менше ніж на 20%.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 966 | Додав: nowyny | Теги: утилізаційний збір | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]