Пт, 2024-03-29, 12:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:45
Уздовж Сіверського Дінця розгортається "війна малих груп"
Інші останні Надзвичайні новини

Протягом минулої доби російсько-терористичні війська на Донбасі вели обстріли позицій сил АТО і цивільних об'єктів по всіх напрямках - в денний час зосередивши вогонь на Приморському напрямку і на півночі Луганської області, а починаючи з вечора вчорашнього дня - на Донецькому напрямку. Про це сьогодні вранці, 3 червня, повідомляє в Facebook керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Мобільні вогневі групи терористів з кулеметами і автоматичними гранатометами АГС-17, які перекидають на вантажному транспорті, вели обстріли з порівняно невеликої відстані ("нейтральна смуга") передових позицій, постів спостереження і бойової охорони сил АТО в районі н.п. Новотошківське, Золоте, Донецьке, Горіхове і ТЕС в районі н.п. Щастя.

Під прикриттям даних обстрілів, зокрема, в районі н.п. Щастя відзначено як мінімум дві спроби інфільтрації ДРГ терористів в тактичний тил українських військ. Крім того, на цій та інших ділянках уздовж Сіверського Дінця бойовики одночасно з обстрілами активно застосовують одиночних снайперів і снайперські групи. Що в цілому дозволяє констатувати: в даних районах продовжує розпалюватися "війна малих груп", що супроводжується двостороннім активним мінуванням "диверсійно небезпечних" ділянок і напрямків.

На порівняно вузькій ділянці від н.п. Кримське до Трьохізбенки противник активно застосовував як станкові і автоматичні гранатомети (СПГ-9 і АГС-17), так і 82-мм міномети, а також мобільні зенітні установки ЗУ-23-2.

На Приморському напрямку в районі н.п. Широкино терористи вели активні обстріли позицій сил АТО з мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів. Зафіксовано кілька вогневих ударів з 122-мм ствольної артилерії бойовиків в районі Чермалик та Павлопіль.

На Донецькому напрямку, в районі н.п. Троїцьке зафіксовано застосування терористами танків (4 од.), Які вели вогонь з замаскованих і прихованих позицій. Н.п. Піски і Опитне "традиційно" були обстріляні зі стрілецького озброєння і мінометів, кілька разів бойовики вели вогонь з великокаліберних кулеметів. У районі н.п. Гранітне терористи застосували міномети.

За добу зафіксовано інтенсивний рух автотранспорту терористів в Донецьку, Ясинуватій у напрямку на Горлівку, через Харцизьк, Роздольне, Сніжне. Зафіксовані інтенсивні перевезення матеріально-технічних ресурсів в самому Донецьку (так, на Спартак пройшла колона автомобільної техніки приблизно в 20 одиниць), а так само в Петровському і Київському районах міста (предмети постачання перевозилися на передові позиції).

Звернула на себе увагу колона з 12 одиниць автотранспорту з двома танками на трейлерах і 4-ма знаряддями "Мста-Б" на буксирі, наступна в південному напрямку від Луганська (за попередніми даними - на Краснодон, де знаходиться база ремонту і відновлення техніки бойовиків) .

У районі Шахтарська відзначено переміщення у бік Донецька 6-та одиниць ББМ бойовиків, у тому числі 2-х бронеавтомобілів ГАЗ-2330 "Тигр" виробництва РФ (в Україні на озброєнні таких ББМ немає). Один з ББМ "Тигр" - в модифікації мобільного автоматизованого комплексу радіоелектронної імітації і постановки перешкод "Леєр-2".

На Донеччині з ранку йдуть запеклі бої, є поранені – Дейдей

Раннім ранком у середу, 3 червня, бойовики почали артобстріл Красногорівки й Мар’їнки. Про це повідомляє командир батальйону "Київ-1" Євген Дейдей у Facebook.

"О 4:50 почався сильний артобстріл. Є поранені. Красногорівка й Мар’їнка горить", - пише він.

"По всій лінії йдуть запеклі ближні бої. Бойовики йдуть на прорив", - додає Дейдей.

Довідка

Згідно з Мінськими домовленостями, з 00.00 15 лютого в зоні АТО оголошено режим припинення вогню. Проте бойовики штурмували Дебальцеве (Донецька область), заявляючи, що вважають його "своєю територією".

17 лютого російсько-терористичні війська захопили частину Дебальцевого. При цьому ватажки бойовиків блокували в'їзд групи ОБСЄ в місто, що є грубим порушенням Мінських домовленостей.

18 лютого основні сили АТО в Дебальцевому з боями прорвалися з міста. Президент України Петро Порошенко повідомив, що це була "планова і організована операція".

За даними Генштабу, втрати українських сил при виході з міста склали 19 загиблих і 135 поранених, понад 90 потрапили в полон, 82 пропали без вісті.

19 лютого сили АТО повністю покинули місто.

Після цього Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про звернення до ООН і до Європейського Союзу про направлення в Україну миротворців. Також вирішено провести перегрупування армії з урахуванням нової лінії зіткнення в зоні АТО.

20 лютого бойовики повністю окупували Чорнухине (Луганська область).

21-22 лютого окупанти посилили штурм Широкиного, що біля Маріуполя. І навіть застосували проти сил АТО новий вид озброєння.

26 лютого, згідно з другим пунктом "Комплексу заходів з виконання Мінських угод", Збройні сили України почали відведення важкого озброєннявід лінії розмежування на Донбасі.

Того ж таки дня заступник керівника спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александер Гуґ повідомив, що важке озброєння відводять обидві сторони конфлікту.

При цьому директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс заявив, що "поки що всі заяви, які звучать з боку так званих "ДНР "та "ЛНР" про нібито відведення, нічим не підтверджені, це тільки слова..."

7 березня українська сторона завершила чотири етапи відведення важкого озброєння при моніторингу представників ОБСЄ.

Президент України Петро Порошенко запевняє, що українські військовослужбовці готові повернути важку техніку на попередні рубежі в разі невиконання Мінських домовленостей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 899 | Додав: adminA | Теги: Сіверського Дінця, війна малих груп | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]