Пт, 2024-04-19, 21:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:21
В Берліні дні українського кіно пройдуть під ім'ям Сенцова
Інші останні Культурні новини

Перші Дні українського кіно відкрилися в понеділок, 29 червня в Берліні. Про це повідомляє Укрінформ.

"Свободу Олегу Сенцову !" - девіз днів.

Перед відкриттям присутнім було зачитано звернення президента України Петра Порошенка учасникам та гостям Днів, в якому він висловив надію на те, що "Дні українського кіно в Берліні відкриють нові імена, нове осмислення людського буття, нову Україну, яка героїчно бореться і творить, будує правову державу і вільне суспільство, зберігає толерантність і плекає творчу свободу".

"Хочу підкреслити, що цим заходом ми хочемо не тільки продемонструвати німецькому глядачеві сучасне українське кіно, показати нашу культуру, але й привернути увагу європейської громадськості до долі Олега Сенцова. Головне - правда на нашому боці!", - заявив посол України у ФРН Андрій Мельник.

Двоюрідна сестра Сенцова - Наталія Каплан - серед почесних гостей фестивалю. Під час фестивалю буде показаний і дебютний фільм самого Олега під назвою "Гамер", а також 20-хвилинна робоча версія документального фільму "Врятувати Олега Сенцова" російського документаліста Аскольда Курова.

Відкрилися дні демонстрацією картини Мирослава Слабошпицького "Плем'я". Крім того, у програмі Днів, які триватимуть до 2 червня, фільми "Поводир", "Параджанов", "Хайтарма", "Майдан".

Раніше повідомлялося, що у рамках програми "Двотижневик режисерів" на кінофестивалі у Каннах тривала десятиденна акція солідарності із Сенцовим, організована Гільдією французьких кінематографістів та Європейською кіноакадемією. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: берлін, ім'я Сенцова, Дні українського кіно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]