Сб, 2024-04-20, 00:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:50
В Парижі Україна у вигляді інфографіки представила факти агресії з боку Росії
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міністерство закордонних справ України на зустрічі в Парижі продемонструвало союзникам об'єктивні дані, які свідчать про посилення російської агресії проти України. Про це пише ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на джерело в МЗС України.

Під час засідання нормандської четвірки на рівні міністрів, українська делегація надала незаперечні докази того, хто саме порушує Мінські домовленості.

"Картина очевидна і не потребує коментарів - Росія і підтримувані нею терористи системно порушують досягнуті угоди. Сухі цифри спростовують домисли росіян про те, що угоди нібито порушує Україна", - повідомив співрозмовник.

"Карта - це зони, куди не мають доступу спостерігачі ОБСЄ. Фіолетова зона - українські сили обмежують доступ, червона зона - терористичні організації "ДНР/ЛНР" не дають ніякого доступу, помаранчева зона - терористичні організації "ДНР/ЛНР" дають 25% доступу, жовта зона - терористичні організації "ДНР/ЛНР" дають 50% доступу", - пояснило джерело.

Криві, розповів співрозмовник, - це графік порушень режиму припинення вогню з 29 травня по 19 червня. Синій - Росія та її терористи, оранжевий - вогонь у відповідь українських військ.

Останній графік - це кількість місць зберігання важкого озброєння, які відвідали спостерігачі. Жовтий - місця українських військ, коричневий - місця терористів "ДНР", синій - місця терористів "ЛНР".

Нагадаємо, 11 червня України офіційно повідомила Раді Європи про російську окупацію. В офіційному зверненні України до Ради Європи про призупинення виконання низки статей Європейської конвенції з прав людини Київ вперше документально оголосив на міжнародному рівні, що "зона АТО" окупована Російською Федерацією. Текст відповідного звернення України розміщений на сайті Ради Європи.

16 червня українська делегація під час візиту в США надала докази участі Росії в конфлікті на Донбасі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 824 | Додав: adminA | Теги: україна, нфографіка, Париж, факти агресії з боку Росії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]