Чт, 2024-04-25, 22:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:25
В Україні Мінфін і Мінсоцполітики почали розрахунки підвищення мінімальної зарплати
Інші останні Економічні новини

Міністерство фінансів України і Міністерство соціальної політики України почали розрахунки підвищення мінімальної заробітної плати по всіх секторах економіки, заявив під час засідання уряду прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк. Про це повідомляє "УНИАН".

"Команду (підвищити мінімальну зарплату – ред.) я дав Мінфіну. Вона стосується державного сектору і приватного сектору, - сказав Яценюк. - Мінфін і Мінсоцполітики з минулого тижня прораховують можливості підвищити мінімальну зарплату цього року. Це дасть можливість збільшити реальні доходи громадян".

У свою чергу прес-служба Пенсійного фонду повідомила, що Кабінет міністрів України затвердив показник середньої заробітної плати, необхідний для розрахунку і призначення пенсійних виплат, за червень 2015 року на рівні 3991 грн 14 коп., що на 412 грн більше, ніж травневий показник.

"Затверджено показник середньої заробітної плати (доходу) в середньому на одну застраховану (у системі загальнодержавного пенсійного забезпечення – ред.) особу у сумі 3991 грн. 14 копійок, який буде застосовуватись при визначенні коефіцієнту заробітної плати за червень 2015 року при призначенні пенсій відповідно до Закону України "Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування", - йдеться в повідомленні.

Раніше президент України Петро Порошенко запропонував уряду прискорити індексацію зарплат і пенсій, проте зробити це так, щоб не спровокувати гіперінфляцію. У Мінсоцполітики заявили, що не планують підвищувати пенсії до 2017 року.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що Кабінет міністрів України розраховує провести індексацію заробітних плат і пенсій до кінця 2015 року за умови припинення війни і відновлення економіки.

Розмір мінімальної зарплати в Україні становить 1218 грн.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 802 | Додав: adminA | Теги: розрахунки підвищення мінімальної з, україна, Мінфін і Мінсоцполітики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]