Сб, 2024-04-20, 04:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:43
В Умані хасиди змінять місце паломництва
Інші останні Релігійні новини
Паломники-хасиди, які щорічно приїжджають до Умані (Черкаська обл.) на святкування іудейського Нового року (Рош-ха-Шана), не будуть молитися біля ставка, біля якого нещодавно встановили поклонний хрест, заявив віце-президент Благодійного фонду рабі Нахмана Шимон Бускіла, пише "Інтерфакс-Україна"

"Якщо громада вирішила поставити там хрест, ми все розуміємо. Бог з вами, це ваше місто. Ніхто не має права виступати проти релігійного символу. Щоб вирішити це питання і уникнути можливого конфлікту, ми зустрілися з архієпископом Пантелеймоном та представниками громадської організації, що встановила хрест . Після розмови зрозуміли, що можливості перенести хрест, немає ", - сказав Бускіла.

Представники благодійного фонду домовилися з міліцією, щоб біля хреста поставили наряд для додаткової охорони святині.

Ми з повагою ставимося до християнських символів, ми принципово не проти хреста, а проти поведінки людей, які провокують міжнаціональні суперечки. Серед 20 тисяч прочан, які скоро приїдуть в Умань, можуть бути люди, які захочуть пошкодити хрест. Але можуть бути і провокації, щоб конфлікт загострився ", - висловив думку ускіла.

У зв'язку з цим, президент благодійного фонду рабі Нахмана заявив, що було прийнято рішення перенести місце молитви в синагогу або "будь-яке інше місце".

Як повідомлялося, 20 серпня головний рабин Києва та України, голова Об'єднання іудейських релігійних організацій України, член Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій Яків Дов Блайх заявив медіа-проекту "Київ єврейський", що вважає встановлення поклінного хреста на місці молитви хасидів в Умані провокацією і висловив переконання, що паломники не зможуть там молитися.

У той же час, Ізраїль прогнозує паломництво близько 30 тис хасидів до Умані для святкування нового року за іудейським календарем. "Наскільки ми оцінюємо, планується близько 30 тисяч паломників", - повідомила на прес-конференції в Києві в понеділок заступник міністра внутрішніх справ Ізраїлю Фаїна Кіршенбаум.

Новий 5774-й єврейський новий рік (Рош-ха-Шан) святкуватиметься 4-6 вересня. Брацлавські хасиди з усього світу кожен новий рік з'їжджаються на могилу похованого в Умані цадика ребе Нахмана - засновника течії брацлавського хасидизму.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 1234 | Додав: adminA | Теги: місце паломництва, Умані, хасиди | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]