Вт, 2024-04-16, 16:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:11
Від розміщення євробондів під кредитні гарантії США Україна отримала мільярд доларів
Інші останні Економічні новини

Кошти у розмірі 1 млрд доларів, отримані від розміщення єврооблігацій під кредитні гарантії США, надійшли на рахунки уряду України.

Про це у вівторок, 2 червня, повідомили у прес-службі Міністерства фінансів України.

"Це стало можливим завдяки підписанню 18 травня Угоди про гарантії запозичення між урядами України і США", - наголошується в повідомленні.

Міністерство нагадало, що відсоткова ставка за єврооблігаціями становить 1,847% на рік. Сплата відсотків здійснюватиметься двічі на рік (29 травня і 29 листопада).

Планований термін погашення облігації – 29 травня 2020 року.

Як повідомлялося, перший випуск бондів на 1 млрд дол. під гарантії США Україна здійснила у травні минулого року на 5 років за ставкою 1,844% річних, що лише на 0,28% річних вище від аналогічних запозичень США, а передплата на ці облігації становила 3,4 млрд дол.

Наприкінці січня 2015 року Україна і США підписали декларацію про надання Києву кредитних гарантій уряду Сполучених Штатів в обсягу 2 млрд дол. Тоді ж міністр фінансів США Джейкоб Лью заявив, що уряд США має намір запропонувати Конгресу збільшити пакет кредитних гарантій до 3 млрд дол. за умови проведення в Україні реформ у сфері подолання корупції, реформування енергосектору та покращення ділового клімату.

У березні поточного року міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що Міністерство фінансів планує здійснити випуск єврооблігацій обсягом 1 млрд дол. під державні гарантії уряду США у квітні-травні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 833 | Додав: adminA | Теги: україна, кредитні гарантії США, євробондів, мільярд доларів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]