Сб, 2024-04-20, 08:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:56
Вилучену у Курченка і передану "Укртранснафтопродукту" нафту суд заарештував
Інші останні Кримінальні новини

Печерський районний суд Києва 30 липня заарештував нафтопродукти, раніше вилучені у СЄПЕК Сергія Курченка, який втік, та передані ДП "Укртранснафтопродукт" для зберігання та реалізації.

Відповідне судове рішення оприлюднено в Єдиному держреєстрі.

Йдеться, зокрема, йде про 20,491 тис. тонн нафтопродуктів, переданих "Укртранснафтопродукту" на нафтобазі "Восток" у Василькові, припортової нафтобазі "Всеукраїнського промислового союзу" в Херсоні і на Одеському нафтопереробному заводі, а також про 9,531 тис. куб. м нафтопродуктів, переданих на Херсонській нафтоперевалки "Всеукраїнського промислового союзу".

Арешт накладено за клопотанням Генпрокуратури, яка веде розслідування справи за фактом привласнення державного майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем посадовими особами "Укртранснафтопродукт", зазначає "Інтерфакс-Україна".

У Генпрокуратурі зазначили, що "Укртранснафтопродукт" без застосування конкурентної процедури (торгів, аукціону) продав ТОВ "УкрОйлПродукт" (входить до групи "Фактор") 27,946 тис. тонн нафтопродуктів, раніше вилучених у СЄПЕК.

"Внаслідок порушення порядку реалізації нафтопродуктів, що є речовими доказами у кримінальному провадженні, і їх продажу за заниженою ціною, а також безпідставного використання коштів, отриманих від їх реалізації, посадовими особами ДП" Укртранснафтопродукт "державі завдано майнові збитки на загальну суму 341 151 000 грн", - наголошується в матеріалах суду з посиланням на Генпрокуратуру.

Як повідомлялося, Приморський районний суд Одеси в 2014 році постановив реалізувати заарештовані у СЄПЕК нафтопродукти через ДП "Укртранснафтопродукт". При цьому будь-якої конкурс з вибору продавця нафтопродуктів не проводився. "Укртранснафтопродукт" передала паливо на реалізацію компанії "УкрОйлПродукт", що входить до групи "Фактор" бізнесмена Сергія Тищенка.

Колишня дружина засновника "Фактора", Олена Тищенко (зараз – начальник Управління МВС України щодо забезпечення повернення активів, одержаних злочинним шляхом), очолюючи Міжвідомчу групу з розробки антикорупційного законодавства, виступила співавтором постанови Кабміну "Про порядок реалізації речових доказів у кримінальному провадженні" від 16 травня 2014 року. Продаж нафтопродуктів СЄПЕК проводилася в рамках механізмів, закладених саме в цьому документі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 861 | Додав: adminA | Теги: Курченко, нафта, Укртранснафтопродукт, арешт, Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]